Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

1500 soorten speciaalbier in Oirschot

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

1500 soorten speciaalbier in Oirschot

30 september 2010 om 22:01

Cafe Buitenlust begint eind deze week met een assortiment van 1500 biersoorten. En dat terwijl eigenaar Arjan het zelf niet eens drinkt.

1500 soorten speciaalbier in Oirschot

Een record aantal van 1500 verschillende soorten bieren heeft Café Buitenlust in Oirschot vanaf volgende week. Het zijn speciale bieren uit Scandinavië, Belgie, Duitsland en alle zeven trappisten zijn op voorraad. Kroegbaas Arjan Buning heeft een walhalla voor de liefhebber geschapen. Met nadruk voor de liefhebber. Zelf drinkt hij alleen maar 'normaal' pils.

Lees ook

Vanuit het overdekte terras - dat dienst doet als rookruimte - zie je ze staan. Keurige rijtjes met flessen bier in allerlei kleuren staan in kasten opgesteld. De bijbehorende glazen staan ervoor. Als je iets doet, moet je het perfect doen, vindt Buning. "Je moet het schenken zoals het is bedoeld: in het goede glas."

Buitenlust houdt zondag 3 oktober vanaf 12.00 uur samen met bierbrouwer De Kroon en café Vingerhoeds een bierfestival. Nog niet alle 1500 soorten zijn dan al beschikbaar. Op deze historische dag zal het café de nieuwe koelruimte in gebruik gaan nemen met 1500 verschillende speciaal bieren. Vanuit het cafe kunnen de klanten in de koelcel kijken, en de bierkaart is geen boekwerk maar een digitale kaart via touch screens in het cafe. Iedereen kan een keuze maken uit het nieuwe assortiment, maar ook staan er diverse brouwers met een ruime keuze van zelfgebrouwen bieren.

Al met al de moeite waard om op 3 oktober bij dit bierfestival langs te komen. Bij brouwerij de Kroon en cafe Vingerhoeds zijn ook diverse bieren te proeven, je kan met een pendeltaxi de diverse lokaties bezoeken, want zelf rijden zal waarschijnlijk niet zo slim zijn bij een bierfestival ;)

Cookie instellingen