Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

200.000 hectoliter bier weg na aardbeving Chili

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

200.000 hectoliter bier weg na aardbeving Chili

09 maart 2010 om 11:23

Door de aardbeving in Chili is een bierbrouwer (waar Heineken een belang van 33% in heeft) maar liefst 200.000 hectoliter bier kwijtgeraakt.

200.000 hectoliter bier weg na aardbeving Chili
Heineken Pilsener flesje
Heineken Logo

De bierbrouwerij CCU, in de buurt van de hoofdstad Santiago, ligt 10 dagen na de aardbeving nog altijd stil. Een flinke kostenpost en de schade loopt in de tientallen miljoenen. In de brouwerij wordt trouwens niet alleen bier gebrouwen, maar ook frisdrank. De brouwerij produceert 70 procent van het bier dat de Chilenen drinken.

Lees ook

Na de aardbeving stond er geen krat of flesje meer overeind, desondanks is er maar één gewonde gevallen. Er waren op het moment van de desastreuze aardbeving 300 man personeel aan het werk. Afgelopen week is koortsachtig gewerkt aan het herstel van de brouwerij. CCU/Heineken verwacht dat één van de acht productielijnen in de loop van de week heropend kan worden. Het zal twee à drie maanden duren voor de brouwerij, jaarlijks goed voor 400 miljoen liter bier, weer op de oude capaciteit draait.

Wij vragen ons wel af of bier nou zo belangrijk is in Chili. Misschien dat water en bijvoorbeeld medicijnen meer voor de hand ligt... Google heeft een speciale (donatie)pagina geopend

Cookie instellingen