Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

25 beste biertappers van Nederland bekend

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

25 beste biertappers van Nederland bekend

03 december 2013 om 10:34

Op woensdag 27 november en donderdag 28 november 2013 streden 110 tapprofessionals voor een plek in de finale van het NK biertappen.

bier beoordelen

Het niveau lag hoog en de strijd was hard, zelfs de tijd werd doorslaggevend om een plek te bemachtigen in de finale op woensdag 15 januari 2014 op de Horecava in Amsterdam.

De volgende 25 biertappers in willekeurige volgorde zijn nu al de beste van Nederland:

En de winnaar van 2013: Ton Opgenhaffen - Sjinkerij de Bobbel Maastricht  

Spannende strijd

Lees ook

Gerrit Verweij, Stichting Tapwedstrijden Nederland: "We hebben twee lange district finaledagen gehad. In tegenstelling tot afgelopen jaren werd er nog hoger gescoord en lag de top 12 heel dicht bij elkaar. Het ging om minimale verschillen die gemaakt werd bij het inschenken van speciaalbier, de presentatie en de taptijd. Het is de vierde keer dat onze stichting deze tapwedstrijden organiseert en dat is duidelijk te merken. Het wordt een spannende finalestrijd in Amsterdam!"

Jury

De finalisten worden beoordeeld op basis van strenge tapprotocollen door een deskundige jury bestaande uit oud-winnaars, horecahelden, biersommeliers en bierdeskundigen waaronder Remco Glas, Gilber Royen, Erwin Storm, Antonio van den Hengel, NIgel Siebelt en Fiona de Lange.

Stichting Tapwedstrijden.nl

Het Nederlands Kampioenschap Biertappen wordt door de stichting Tapwedstrijden.nl georganiseerd om horeca professionals enthousiast en bekend te maken met het juist tappen en schenken van bier.

Sinds de oprichting van de Stichting Tapwedstrijden.nl in 2010 hebben circa 200 tapwedstrijden plaatsgevonden en zijn er 3 Nederlands Kampioenen gekroond. Tapwedstrijden kunnen door ieder horecabedrijf of enthousiaste horeca mensen worden georganiseerd. De Stichting Tapwedstrijden ondersteunen lokale tapwedstrijden met een ondersteuningspakket en de winnaars van lokale wedstrijden stromen door naar een van de districtsfinales. 

Cookie instellingen