Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

7500 solicitaties op vacature parttime chief beer officer

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

7500 solicitaties op vacature parttime chief beer officer

04 januari 2008 om 11:26

Afgelopen jaar plaatste de hotelketen Four Points by Sheraton de vacature voor partime chief beer officer. De reacties waren overweldigend, want maar liefst 7500 bierliefhebberes uit meer dan dertig verschillende landen reageerden op de vacature.

7500 solicitaties op vacature parttime chief beer officer

De functie, een soort van bierdirecteur, sprak de meeste solicitanten erg aan. Je zou namelijk veel moeten reizen om brouwerijen, bierfestivals en cafés te bezoeken om daar bier te proeven. De lekkerste en beste bieren moet je selecteren voor de menu's van het hotel. Naast een goed salaris zijn de secundaire arbeidsvoorwaarden ook erg goed. Zo krijg je thuis biermonsters opgestuurd zodat je thuis ook nog kan 'werken' en kun je alle taxi's declareren, want nuchter terug van je werk naar huis in je eigen auto zit er niet in...

Maar helaas, deze droombaan is nu al vergeven. De gelukkige heet Scott Kerkmans. De 27-jarige Amerikaan kreeg tijdens zijn studententijd van zijn broer een thuisbrouwset cadeau en sindsdien is hij bierfanaat. Hij was onder andere mede-oprichter van DRAFT, een lifestyle magazine over bier, hij is een gecertificeerd bierproever en hij werkte eerder bij een brouwerij. Een man met verstand van zaken dus. Maar oordeel vooral zelf; op de homepage van Four Points wordt hij netjes aan het publiek voorgesteld.

Cookie instellingen