Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Stijging van 25% onder kleine Nederlandse brouwers.

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Aantal kleine brouwers neemt toe met 25%

27 mei 2013 om 15:26

De afgelopen twaalf maanden is het aantal kleine bierbrouwers in Nederland gestegen met zo'n 25% naar meer dan 160 brouwerijen. Samen brouwen zij honderden verschillende bieren.

Toename kleine brouwers

Een roodbruine Natte of een frisse Kiem? Van zulke heerlijke bieren kun je steeds vaker genieten nu het aantal kleine bierbrouwers in Nederland aan het stijgen is! Ze zijn niet in elke kroeg te bestellen, maar op steeds meer plekken kun je genieten van bijzondere bieren. De Nederlandse biercultuur floreert!

Lees ook

Van hobby naar professie

Wat meestal start als een uit de hand gelopen hobby, wordt  volgens de cijfers steeds vaker een overstap naar een kleine brouwerij. Er zijn momenteel meer dan 160 brouwerijen actief in Nederland, tegenover 120 brouwerijen vorig jaar. Een stijging van maar liefst 25%. Samen brouwen deze brouwers honderden verschillende bieren.

De cijfers

Veel van deze kleine brouwers zijn eenmanszaken. Het volume dat ze produceren neemt ook erg toe. Samen produceren de kleine bierbrouwers 308.000 hectoliter. Vergeleken bij de grotere bierbrouwers is dit maar een klein percentage van het totale biervolume, het komt neer op ongeveer 2,6 procent. In totaal wordt er jaarlijks zo'n 12 miljoen hectoliter bier geproduceerd in Nederland.

Cookie instellingen