Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

AB InBev en Keurig werken aan alcohol-Nespresso

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

AB InBev en Keurig werken aan een alcohol-Nespresso machine

12 januari 2017 om 11:00

Biergigant AB InBev en koffiemachinemaker Keurig gaan een samenwerking aan.

De bedrijven gaan een Nespresso-achtige biermachine maken die in een handomdraai bier, sterke drank, cocktails en mixers kan tappen. 

AB Inbev en Keurig werken aan een alcohol-Nespresso machine
bud logo The King of Beers
AB InBev tot 2021

Dat melden de twee bedrijven in een persverklaring. Het nieuwe apparaat bevindt zich nog altijd in de onderzoeksfase, er is nog niet eens een prototype beschikbaar. Derhalve is het ook niet duidelijk wat het apparaat precies gaat doen.

Het apparaat moet onder meer thuis gebrouwen versies van Budweiser en Corona kunnen gaan produceren, twee van de grootste biermerken van AB InBev.

Lees ook

Keurig zoekt succesproduct

Het Amerikaanse bedrijf Keurig is al een langere tijd op zoek naar een nieuw succesproduct. Ze zijn vooral bekend geworden door hun Nespresso-achtige koffiemachines waarmee met pods individuele kopjes koffie gezet kunnen worden. Maar twee jaar geleden kelderde de beurswaarde van Keurig met 70 procent door een tegenvallende omzet.

Vorig jaar was Keurig al begonnen met de verkoop van pads met frisdranken zoals Cola en Fanta, maar dat flopte en is inmiddels van de markt gehaald. Een samenwerking met de grootste bierbrouwer ter wereld is daarom een belangrijke stap voor het bedrijf. 

Ab Inbev en Keurig

De concurrentie 

Het bedrijf SodaStream heeft al een soortgelijk product op de markt gezet en is al in enkele landen te koop. Op basis van een poedermix en water kunnen mensen zelf een vers biertje tappen. Overigens moet het product van AB InBev en Keurig een veel breder palet aan alcoholhoudende dranken gaan produceren. 

Cookie instellingen