Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

AB InBev breidt netwerk craft brewers uit met 10 Barrel Brewing

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

AB InBev koopt derde kleine craft brewer in VS

10 november 2014 om 13:35

AB InBev heeft een overname gedaan. Niet de megadeal met SABMiller waar iedereen steeds over speculeert. De brouwer neemt 10 Barrel Brewing Company over, een kleine Amerikaanse brouwer van speciaalbieren.

10 barrel brewing company
Anheuser-Busch InBev logo
Bieren van AB InBev

AB InBev neemt 10 Barrel Brewing Company over

AB InBev heeft met 10 Barrel Brewing Company een populaire craft brewer in de VS overgenomen. Ze zijn regelmatig in de prijzen gevallen met hun bieren. Hoeveel geld met de transactie gemoeid is, willen beide brouwers niet kwijt.

Het zal zeker geen groot bedrag zijn, aangezien 10 Barrel Brewing een jaarlijkse productiecapaciteit heeft van zo'n 47.000 hectoliter. Ter vergelijking: AB InBev brouwde in het derde kwartaal van dit jaar 108 miljoen hectoliter bier.

Lees ook

Overnames craft brewers is slimme strategie

De nieuwe aanwinst is een brouwer van speciaalbieren. En deze bieren zijn bij de Amerikanen erg populair. AB InBev volgt al enige jaren een strategie om haar portefeuille uit te breiden met kleine Amerikaanse brouwers. Drie jaar geleden nam de brouwer al Goose Island over en in februari dit jaar werd ook brouwer Blue Point gekocht.

Onrust bij bierliefhebbers

De overnames leidden steeds tot onrust bij bierliefhebbers. Zij vreesden dat de kwaliteit opgeofferd zou worden voor kostenbesparingen. Maar die vrees blijkt tot dusver ongegrond. AB InBev bood de betrokken brouwers vooral middelen aan om hun capaciteitsproblemen te verbeteren, en gaf hen ook toegang tot het enorme distributienetwerk. Maar verder mochten ze ongestoord hun gang blijven gaan met hun brouwsels.

AB InBev wil vinger in de pap houden

AB InBev heeft er alle belang bij om op deze manier te werk te gaan. De grote brouwer kan nooit op eigen kracht de markt van de craft brews in de VS betreden, omdat het zijn imago als megabrouwer tegen heeft. Maar met dit soort overnames heeft het wel een vinger in de pap.

Cookie instellingen