Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

AB InBev lanceert bier ijs in Brazilië

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

AB InBev lanceert bier ijs in Brazilië

02 april 2013 om 14:25

's Werelds grootste brouwerij heeft in Brazilië (tijdelijk) Skol ijs gelanceerd. Vernoemd naar het meest verkochte bier in het Zuid-Amerikaanse land: Skol. Helaas is niet iedereen even blij met de introductie...

Skol ice cream
Anheuser-Busch InBev logo
AB InBev tot 2021

Skol ijs

Van het meestverkochte biermerk in Brazilië is nu sinds kort ook (tijdelijk) een ijsje te verkrijgen. Het ijs, dat niet alleen dezelfde naam krijgt als het populaire bier, krijgt ook nog eens een verpakking die verdacht veel lijkt op een blik Skol bier. Skol ijs is waarschijnlijk om deze reden (ondanks dat het bier geen alcohol bevat) alleen te verkrijgen in bars met klanten van achttien jaar en ouder.

Advertentie

Toch is er volgens de Braziliaanse Reclame Code Commissie Conar iets mis met de promotie van het product. Het ijs wordt namelijk via advertenties op Facebook gepromoot. En hierop zit volgens hen geen leeftijdcontrole.

Lees ook

Kinderen zouden hierdoor op het verkeerde been kunnen worden gezet, waardoor de grens tot het consumeren van alcohol lager komt te liggen. 

Het ijs is momenteel alleen verkrijgbaar in Rio de Janeiro en São Paulo. Wij zijn erg benieuwd hoe dit ijs smaakt, en of dit verhaal een vervolg gaat krijgen.

 

Vertaling advertentie:
Zullen we naar een bar gaan voor een ijsje?

Cookie instellingen