Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

AB InBev ontevreden over omzetontwikkeling

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

AB InBev ontevreden over omzet

31 oktober 2013 om 11:12

Ab InBev behaalde in het derde kwartaal van 2013 een nettowinst van 2,2 miljard dollar, een stijging van 19,6 procent ten opzichte van 2012. Toch is de Leuvense bierbrouwer niet tevreden. Zo stonden de inkomsten onder druk door ongunstige macro-economische omstandigheden op een aantal biermarkten.

ab inbev logo
Bieren van AB InBev
AB InBev tot 2021

De ebitda van Ab InBev (winst voor intresten, belastingen en afschrijvingen en waardeverminderingen) exclusief bepaalde items steeg met 10,5 procent tot 4,664 miljard dollar. Dat is meer dan de verwachte 5,7 procent.

Omzet stijging 

De omzet steeg in het derde kwartaal van 2013 met 3 procent tot 11,7 miljard dollar. Dit had te maken met een stijging van de opbrengsten per hectoliter met 4,2 procent.

Lees ook

De verkoop van het volume eigen bier in België steeg met 0,4 procent. Dit betekent een marktaandeelgroei. Toch is het bedrijf niet tevreden. 

Volumedalingen grote bierlanden

De ontevredenheid heeft te maken met het feit dat in belangrijke bierlanden zoals Brazilië, Duitsland en Mexico de daling van het volume van eigen bier daalde. Daarnaast stonden de inkomsten onder druk door ongunstige macro-economische omstandigheden op een aantal markten.

In Noord-Amerika daalde het volume van het eigen bier van AB InBev met 1,9 procent. In zone Latijns-Amerika Noord daalde het volume met 4,8 procent en in zone Latijns-Amerika Zuid met 2 procent.

Door de tegenvallende verkoop in Centraal- en Oost-Europa wordt deze zone vanaf 2014 samengevoegd met West-Europa.

Cookie instellingen