Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

AB InBev recyclet graanresten van bier tot ontbijtdrank

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

AB InBev recyclet graanresten van bier tot ontbijtdrank

07 mei 2018 om 16:45

Elk jaar blijven er wereldwijd 30 miljoen ton graanresten over van het bierbrouwen. Normaal wordt het gebruikt als diervoeding. AB InBev maakt er dankzij een nieuwe techniek ontbijtdrank van.

AB InBev recyclet graanresten van bier tot ontbijtdrank
Bieren van AB InBev
Anheuser-Busch InBev logo

AB InBev

AB InBev, de grootste bierbrouwer ter wereld, wil minder graan verspillen en zet meer in op circulaire economie. Het concern ontwikkelde een speciaal fermentatieproces om graanresten te hergebruiken. AB InBev

De brouwer claimt de eerste te zijn die graanresten opnieuw inzet als basis voor nieuwe kwalitatieve hoogwaardige en natuurlijke voedingsproducten. Bij deze claim vergeet AB InBev even het bostelbrood, dat al eeuwen wordt gebakken van diezelfde overgebleven graanresten.

De graanresten werden tot op heden voor negentig procent geleverd aan landbouwers voor dierenvoeding. De resterende tien procent werd als afval weggegooid. 

AB InBev ontbijtdrank: Canvas

De technologie voor het maken van het ontbijtdrankje is ontwikkeld in het Global Innovaton & Technology Center van de brouwerij in Leuven, waar een team nog andere voedingsproducten ontwikkelt op basis van deze graanresten.

Het eerste resultaat is de duurzame plantaardige granendrank ‘Canvas’. Die wordt momenteel in de VS verkocht in vijf varianten: Original, Cocoa, Latte, Matcha en Chai.Canvas AB InBev

Lees ook

Het Leuvense lab ontwikkelde een uniek fermentatieproces om de voedingswaarde van de graanresten stabiel te houden en de voedingsrijke elementen eruit te halen, zodat het menselijk darmstelsel ze kan opnemen.

Het AB InBev-drankje, 'Canvas', is als pilotproject sinds donderdag in de VS te koop.