Hasseroeder bier

AB InBev verkoopt 2 Duitse merken

De grootste brouwerij ter wereld AB InBev verkoopt de biermerken Diebels en Hasseröder en hun brouwerijen aan een investeringsfonds. De prioriteit van AB InBev ligt bij andere biermerken in hun portfolio. 

19 februari 2018 om 11:44


Hasseröder en Diebels

De twee Duitse merken Diebels en Hasseröder hebben in CKCF een nieuwe eigenaar gekregen. CKCF wil de ondergesneeuwde biermerken nieuw elan geven door er meer reclame voor te maken en te investeren in de brouwerijen. 

De Belgisch-Braziliaanse bierbrouwer gaat zich op zijn beurt in Duitsland focussen op zijn grootste biermerken. Bieren als Becks, Franziskaner en Corona krijgen prioriteit. 

Duitsers drinken minder bier

De Duitsers drinken steeds minder bier. In de eerste negen maanden van 2017 daalde het bierverbruik met 3,1 procent naar 72 miljoen hectoliter. Als er in de laatste drie maanden net zoveel bier is gedronken komt het uit op 96 miljoen hectoliter in 2017. Ter vergelijking; in 2015 dronken de Duitsers nog 97,5 miljoen hectoliter bier en in 1991 zelfs 110,5 miljoen hectoliter.

In 2016 verkocht Hasseröder 2,1 miljoen hectoliter bier, terwijl dat vier jaar daarvoor nog 2,4 miljoen was.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Reclame van Bavaria Premium Pilsener

Sexy commercials
Bavaria heeft een aantal sexy commercials gemaakt om het alcohol vrije bier te promoten. Les 1 van de Personal Beer Workout met Brad of Kelly kun je hier bekijken.

Meer reclames van Bavaria Premium Pilsener

Laatste reacties