Leffe bier

AB InBev wordt beticht van machtsmisbruik

Het Belgische AB InBev heeft zijn machtspositie op de Belgische markt misbruikt om invoer van het eigen bier uit goedkopere buurlanden te belemmeren. De Europese Commissie beticht hen dus van machtsmisbruik.

01 december 2017 om 12:29


Strategie AB InBev

Het voorlopige oordeel van de Europese Commissie werd woensdag bekendgemaakt. De grootste brouwer ter wereld AB InBev kan nu op de bezwaren ingaan. AB InBev beperkt sinds 2009 de concurrentie door goedkopere invoer van zijn Jupiler- en Leffe bier uit Nederland en Frankrijk naar België te belemmeren, aldus de Brusselse toezichthouder.

Man drinkt Jupiler van AB InBevHet bedrijf zou een bewuste strategie voeren om te beletten dat supermarkten en groothandelaren beide merken goedkoper inkopen in Nederland en Frankrijk en vervolgens invoeren in België.

De strategie zou voor Belgische consumenten nadelig hebben kunnen uitpakken, aangezien zij hierdoor meer moeten betalen voor hun favoriete bieren, aldus de EC. 

Procedure

Het zou slechts een procedurele stap zijn van de Europese Commissie in een langlopend onderzoek. De Belgische brouwer zegt constructief mee te werken en het volgen van de Europese regels zeer serieus te nemen. 

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Reclame van Grolsch Premium Pilsener

Tweede bier van de Grolsch Proeverij
Meesterbrouwer Marc Janssen van Grolsch maakt bekend welk biertype het tweede is in de Grolsch Proeverij. Het is de Grolsch Saison geworden.

Meer reclames van Grolsch Premium Pilsener

Laatste reacties