Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Abdij Maria Toevlucht kan bijna haar eigen bier brouwen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Abdij Maria kan bijna haar eigen bier brouwen

18 juni 2013 om 15:19

Abdij Maria Toevlucht is bijna zover om te kunnen gaan brouwen. Naar verwachting zal het eerste Trappistenbier aankomende herfst klaar zijn.

Zundertse abdij is bijna klaar voor gebruik

Bouw Trappistenbrouwerij De Kievit

Op 24 oktober 2012 is de bouw begonnen van de Trappistenbrouwerij De Kievit in Zundert. De brouwerij wordt gebouwd in het klooster: Abdij Maria Toevlucht. De voormalige boerderij van het klooster wordt omgebouwd in een gloednieuwe brouwerij waar alleen Trappistenbier gebrouwen zal worden. De brouwerij zal aan het eind van deze zomer klaar moeten zijn. De brouwerij zal echter niet open staan voor bezoekers en de brouwerij zal een gelimiteerde productie hebben.

De bouw schiet al aardig op en de eerste brouwketels uit Duitsland zijn geïnstalleerd. Wanneer de vergistingtanks zijn aangesloten kunnen de broeders beginnen met het maken van de proefbrouwsels.

Zundert Trappistenbier

Het bier krijgt de naam Zundert en zal volgens eigen recept worden gebrouwen. Het moet een herkenbaar bier worden met een eigen karakter. Het zal van natuurlijke grondstoffen gebrouwen worden. Het bier wordt koperblond met een alcoholpercentage van 8%. 

Lees ook

Naast het biertje zelf, zal en ook een eigen glas komen waarin de smaak optimaal tot zijn recht komt. Er worden ook passende bierviltjes en handige flesopeners gemaakt.

Trappistenbier

Abdij Maria Toevlucht behoort tot de orde van de Cisterciënzers van de Strict Observantie, wat ook wel bekend is als Trappisten. Het bier is alleen een Trappistenbier, wanneer het gebrouwen is binnen de muren van een trappistenabdij. Werledwijd bestaan er maar acht brouwende Trappistenkloosters waarvan één in Nederland. Abdij Maria Toevlucht wordt Trappistenbrouwerij nummer negen!

Update: Presentatie Zundert Trappistenbier

De werkgroep Trappistenbier Zundert heeft inmiddels toestemming gekregen van de monniken van abdij Maria Toevlucht om het bier te presenteren. In het weekend van 30 november en 1 december a.s. is Zundert verkrijgbaar in 25 horeca gelegenheden in Zundert. 

De eerste fles Zundert wordt zaterdag 30 november om 16.00 uur geopend. Daarna mogen de eerste flessen worden verkocht.

Vooraf bestaat de mogelijkheid om te wandelen door de omgeving van abdij Maria Toevlucht. Uitsluitend vindt de proeverij plaats van Zundert!

Cookie instellingen