Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

ABInbev: nettowinst verdubbeld

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

ABInbev: nettowinst verdubbeld

04 mei 2011 om 11:58

Bierbrouwer Anheuser-Busch Inbev heeft in het eerste kwartaal van dit jaar minder bier verkocht dan een jaar geleden. Daarentegen ging de winst van ABInBev wel flink omhoog.

abinbev

Anheuser-Busch Inbev schrijft de omzetdaling vooral toe aan moeilijke omstandigheden in de Verenigde Staten en BrazilIë. De hoge werkloosheid in de Verenigde Staten was slecht voor de bieromzet. In Brazilië hadden de ernstige overstromingen een negatief effect op de verkoopcijfers. In Brazilië verloor de brouwer ook marktaandeel door de prijsverhoging eind vorig jaar, waardoor het prijsverschil met de concurrenten groter werd.

Lees ook

Maar de omzetdaling werd goedgemaakt door hogere prijzen, want er werd een nettowinst gerealiseerd van 964 miljoen dollar, tegenover 475 miljoen dollar tijdens dezelfde periode vorig jaar.. De omzet steeg hierdoor met 8,1 procent naar 8,33 miljard dollar. 

Dit jaar wil ABInBev, eigenaar van onder meer Jupiler, Hertog Jan en Dommelsch, investeren in marketing om zijn positie te versterken. En dat wordt natuurlijk weer gefinancierd met hogere bierprijzen :(

Cookie instellingen