Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

ABT bier van de maand: Betty Ford Premium Red Ale

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

ABT bier van de maand: Betty Ford Premium Red Ale

03 april 2019 om 14:34

Betty Ford Premium Red Ale is het ABT bier van de maand april 2019. Een fruitige Premium Red Ale van hoge gisting met een alcoholpercentage van 5,2%

Betty Ford Premium Red Ale

Betty Ford Premium Red Ale

Betty Ford logo Betty Ford Premium Red Ale van Brouwerij Wilderen is een fruitige Premium Red Ale van hoge gisting met een alcoholpercentage van 5,2%.

Deze Red Ale is een premium speciaalbier gelanceerd door de Wilderen brouwerij in België. Het is het vijfde bier van de de brouwerij uit Wilderen (Limburg, België).

 De naam Betty Ford komt van de oprichter van het 'Betty Ford Center', het meest bekende afkickcentrum van de Verenigde Staten. De vrouw van VS-president Gerald Ford was zelf verslaafd aan alcohol en richtte later een ontwenningskliniek op. De brouwerij noemt het ‘een knipoog’.

Lees ook

ABT bier van de maand

De Alliantie van Biertapperijen (ABT) bestaat uit tapperijen verspreid over het hele land.

Het bier van de maand is een gemeenschappelijke actie. Deze actie is erg belangrijk voor de ABT en daarom kan het bier van de maand ook niet zomaar worden gekozen. Er zijn verschillende (strenge) eisen waar het bier aan moet voldoen. Zo mag het bier nog nooit op vat verschenen zijn.

ABT Alliantie Van Bier Tapperijen Aan de hand van deze strenge eisen wordt het bier van de maand bekend gemaakt. Deze bieren zijn te proeven in alle ABT Cafés.

De ABT Cafés

Er zijn verschillende ABT cafés verspreid over het land. Wil je Betty Ford van Brouwerij Wilderen proeven? Het speciaalbier is de hele maand verkrijgbaar bij de ABT cafés.