Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij Wilderen | Bierbrouwerij en Stokerij

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij Wilderen

Brouwerij Wilderen is een bierbrouwerij uit Wilderen (België) die is opgericht in 2011. Deze brouwerij heeft 6 bieren in het assortiment.

Cuvee Clarisse header
Wilderen Cuvee Clarisse Omerta Rum Infused

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Brouwerij Wilderen

Brouwerij Wilderen heeft 6 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Brouwerij Wilderen!
 • Tripel Kanunnik - Tripel - 8,2%

  De Tripel Kanunnik heeft een zoetmoutige en kruidige smaak. De afdronk is zacht, licht hopbitterig en kruidig door het gebruik van fijne & edele hopsoorten.

 • Wilderen Goud - Blond - 6,2%

  Het Wilderen Goud bier heeft een mooie volle smaak. Het heeft fruitige tonen en de bittere nasmaak is ook zeker niet verkeerd. Een heerlijk blond bier dat zeker het proberen waard is.

 • Betty Ford Premium Red Ale - Ale - 5,2%

  Betty Ford heeft een lekkere smaak door de zorgvuldig uitgekozen moutselectie en hopsoorten. Hierdoor krijgt het bier een zachte fruitsmaak en het premium gevoel!

 • Cuvee Clarisse Whisky Infused - Whiskey - 10,2%

  De Cuvee Clarisse Whiskey Infused is een whiskeybier met een mooie roodbruine kleur. Het bier heeft herkenbare fruit, zoethout en vanillearoma's van bourbonvaten die het bier een eigen karakter geven.

 • Wilderen Cuvee Clarisse Omerta Rum Infused - Ale - 11,2%

  Cuvée Clarisse Rum Infused heeft subtiele aroma's van rum, volmondigheid en een vleugje karamel. Het resultaat is een complex bier met een geweldige balans tussen bier en rum.

 • Cuvee Clarisse - Gerstewijn - 9,2%

  Cuvee Clarisse van Brouwerij Wilderen heeft een zoete smaak die toch opvallend zacht is. Ook laten tonen van karamel, banaan en kers hun aanwezigheid blijken.  

  Achtergrond informatie

  Wilderen bier Een authentiek industrieel monument anno 1743 in het hart van het Truiense streekdorpje Wilderen te midden van uitgestrekte fruitboomgaarden is nieuw brouwersleven ingeblazen.

  Lees ook

  Stroom

  De vakwerkhoeve stamt uit 1642, de brouwerij uit 1743 en de stokerij uit 1890. In 1913 breidde de alcoholstokerij uit met een gigantische rectificeerkolom zodat ook ter plaatse een fijn stooksel kon worden gedistilleerd. Vooral de enorme stoomketel valt op. Deze stoommachine van 40 pk is het enige voorbeeld in Limburg van een machine met liggende zuigers. De opgewekte stoom werd gebruikt voor o.a. het opwarmen van het brouwsel. Met de stoommachine werd ook elektriciteit gemaakt. En ook werd de gehele boerderij van stroom voorzien maar aangezien er 's avonds, wanneer men precies verlichting nodig had, niet gestookt werd, moest de geproduceerde elektriciteit opgeslagen worden in accu's. Het was zelfs de bedoeling om ook stroom te leveren aan het dorp zelf.

  Sluiting

  In 1939 deed August Nicolai, toenmalig burgemeester van Wilderen, het licht uit in de oude stokerij. Aan de vooravond van de tweede wereldoorlog zette eigenaar Nicolai de stokerij op non-actief. Nu is het monument, samen met de oude brouwerij, open voor het grote publiek. In de oude alcoholstokerij van Wilderen leeft de traditie eindelijk verder. Laat je fascineren door de vervlogen geschiedenis. De deur die in 1939 werd gesloten in 2011 terug opengedraaid.

  Hedendaags authentiek

  In 2007 kochten Mike Janssen en Roniek Van Bree deze Haspengouwse vakwerkhoeve, brouwerij en distilleerderij. Dit prachtig gerestaureerde domein is werkelijk de moeite om te bezoeken, de oude distilleerderij is volledig intact en kan in de weekenden bezocht worden. Een nieuw gebouw werd toegevoegd, maar stoort in het geheel niet, hier word nu lekkere bieren gebrouwen; Wilderen Goud en de Tripel Kanunnik.
   

  Brouwerij Wilderen in het nieuws

  Cookie instellingen