Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

ABT bier van de maand: Eem Luchtig

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

ABT bier van de maand: Eem Luchtig

07 mei 2019 om 15:39

Eem Luchtig van Brouwerij Eembier uit Elburg is het ABT bier van de maand mei 2019. Een session ale met tonen van exotische vruchten en een alcoholpercentage van 4,5%.

ABT bier van de maand: Eem Luchtig
bierbrouwerij de eem
Biersoorten van De Eem

Eem Luchtig session ale

Eem Luchtig is een session ale die wordt gebrouwen door Brouwerij Eembier in Elburg. Het bier heeft een alcoholpercentage van 4,5% en heeft oranje als kleur. Dit speciaalbier bevat Sloveense Styrian Wolf hop waardoor het bier aroma's krijgt van exotische vruchten zoals passievrucht en mango. 

ABT bier van de maand

ABT Alliantie Van Bier Tapperijen De Alliantie van Biertapperijen (ABT) bestaat uit tapperijen verspreid over het hele land.

Lees ook

Het bier van de maand is een gemeenschappelijke actie. Deze actie is erg belangrijk voor de ABT en daarom kan het bier van de maand ook niet zomaar worden gekozen. Er zijn verschillende (strenge) eisen waar het bier aan moet voldoen. Zo mag het bier nog nooit op vat verschenen zijn.

Aan de hand van deze strenge eisen wordt het bier van de maand bekend gemaakt. Deze bieren zijn te proeven in alle ABT Cafés.

De ABT Cafés

Er zijn verschillende ABT cafés verspreid over het land. Wil je Eem Luchtig van Brouwerij Eembier graag proeven? Het speciaalbier is de hele maand verkrijgbaar bij de ABT cafés.

Cookie instellingen