Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij Eembier | Bierbrouwerij de Eem | Elburg

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij Eembier

Brouwerij Eembier is een bierbrouwerij uit Amersfoort (Nederland) die is opgericht in 2006. Deze brouwerij heeft 10+ bieren in het assortiment.

Biersoorten van De Eem
Dark Hops
Etiket Eem Bok

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Brouwerij Eembier

Brouwerij Eembier heeft 5 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Brouwerij Eembier!
 • Eem Bok - Bock - 6,9%

  Voor de ingrediënten is gebruikgemaakt van water, mout, hop en gist. Het bier is volmout gebrouwen. De aroma's zijn fruitig en moutig. 

 • Xtreem Spring Warrior - Bock - 4,6%

  Een frisbitter bier wat erg vol van smaak is, en ondanks zijn bitterheid zeer toegankelijk is. 

 • Dark Hops - India Pale Ale - 8%

  Dark Hops is een IPA gebrouwen door brouwerij De Eem en brouwerij Pampus. Dit bier heeft tonen van geroosterde mout, fris fruit en een aangename bitterheid.

 • Eem Luchtig - Ale - 4,5%

  Dit speciaalbier bevat Sloveense Styrian Wolf hop waardoor het bier aroma's krijgt van exotische vruchten zoals passievrucht en mango.

 • Xtreem Winter Red IPA - Winter - 7,5%

  In de geur van het Xtreem Winter Red IPA komen behoorlijke karameltonen naar boven in combinatie met hop. De smaak is zeer hoppig terwijl de karamel hier minder dominant in terug komt. Het bittertje is zoals gebruikelijk bij de bieren van de Eem aangenaam. Het is een tamelijk droog bier, niet een heel volle smaak in de mond.

  Achtergrond informatie

  Brouwerij Eembier was gevestigd in Elburg, maar Ruud vertrok daar op 1 augustus 2023 en ging toen verder als huurbrouwer. In 2022 werd in Amersfoort 'Het Brouwhuis Amersfoort' geopend dat kan worden gezien als het proeflokaal van deze brouwerij.

  Eigen brouwerij in Elburg tot 2023

  Opening Brouwerij Eembier op 28 juni 2018 Brouwerij Eembier is een bierbrouwerij uit Elburg. Sinds juni 2018 is er een brouwerij mét proeflokaal gerealiseerd, daarvoor was Ruud actief als huurbrouwer vanuit Amersfoort. 

  Ruud van Moorst is eigenaar van Eembier en hij brouwde sinds 2006 als huurbrouwer onder de naam Bierbrouwerij de Eem.

  De naam werd in 2016 gewijzigd naar Brouwerij Eembier. Rond diezelfde tijd begon de ondernemende familie Vos in Elburg een brasserie, brouwerij en kunstatelier met de naam 'Aan de Gracht'. Brouwerij Eembier is er sinds 2018 gevestigd. 

  Lees ook

  De brouwerij in Elburg werd op 28 juni 2018 officieel geopend. Er staat een brouwhuis van 20 hectoliter van PSS uit Slowakije. Aangevuld met 9 CCT gist- en lagertanks. 

  Huurbrouwerij de Eem uit Amersfoort

  Naast Brouwerij de Drie Ringen had Amersfoort er sinds 2006 een tweede brouwerij bij: Bierbrouwerij de Eem. Initiatiefnemers zijn Ruud van Moorst en Peter de Ruijter, twee vrienden die al decennia lang enthousiaste bierliefhebbers zijn.

  Na veel brouwerijbezoek zelf brouwen
  Ruud van Moorst begon zich in 1978 te interesseren voor bier als verzamelaar van brouwerijartikelen en is de auteur van het Nederlands Biernamen Logboek. Hij was een vaste bezoeker van Brouwerij de Drie Ringen. Samen bezochten zeer vele kleine bierbrouwerijen in de Benelux en proefden ontelbare bieren in alle variëteiten en smaken, voordat ze enkele jaren voor de oprichting van de brouwerij besloten om zelf bier te gaan brouwen. Na een stageperiode bij onder andere Brouwerij de Prael (Amsterdam) en bij de Maasland Brouwerij (Oss), werd besloten om Bierbrouwerij de Eem op te richten. Sinds 18 mei 2006 staat Bierbrouwerij de Eem ingeschreven bij de Kamer van Koophandel in Amersfoort.
  Op 16 februari 2007 vond de openingsplechtigheid plaats van Brouwerij de Eem. De opening werd verzorgd door Henk Westbroek, bekend geworden als zanger van Het Goede Doel.

  Eemgebied
  Er werd één keer gebrou wen bij de Maasland Brouwerij in Oss maar in de beginperiode werd echter voornamelijk gebruik gemaakt van de faciliteiten van Brouwerij de Prael. Hier werd in 2007 per maand 1.000 liter gebrouwen. De Ruijter en van Moorst brouwen alleen bieren zonder toevoegingen zoals kruiden en/of extracten. Het tweetal is echter wel zoekende naar een geschikte locatie voor hun eigen brouwerij met proeflokaal in de regio Amersfoort. Eind 2008 dan wel begin 2009 hopen zij het te kunnen betrekken.
  In 2007 werden de bieren (nog) voornamelijk afgezet in het Eemgebied. Hiernaast waren de bieren tevens verkrijgbaar bij enkele gespecialiseerde bierwinkels. en biercafe's elders in het land.
  Er werken soms enkele vrijwilligers, Peter en Ruud. De financiering van de brouwerij is tot stand gekomen door gulle gevers en door Peter en Ruud zelf. De Eem werkt niet samen met andere instanties. Ze hopen ooit zo te groeien dat personeel 'normaal' betaald kan worden.

  Brouwerij Eembier in het nieuws

  • ABT bier van de maand: Eem Luchtig

   ABT bier van de maand: Eem Luchtig

   Eem Luchtig van Brouwerij Eembier uit Elburg is het ABT bier van de maand mei 2019. Een session ale met tonen van exotische vruchten en een alcoholpercentage van 4,5%.

  • Artemis bier

   Brouwerij Artemis wil uitbreiden

   Brouwerij Artemis uit Dronten hoopt binnenkort zijn capaciteit te kunnen vertienvoudigen naar 4000 liter per maand. De brouwerij krijgt subsidie van de gemeente Dronten.

  • Hopoogst Brouwerij Hommeles

   Hommeles hopoogst in Odijk

   Sinds drie jaar heeft brouwerij Hommeles uit Houten een eigen hoptuin in Odijk.

   Eind augustus, begin september zijn de hopbellen rijp om te oogsten.

  Cookie instellingen