ABT bier van de maand: Lindemans Faro

ABT bier van de maand: Lindemans Faro

Faro van brouwerij Lindemans is het ABT bier van de maand augustus en is verkrijgbaar bij alle ABT cafés. Dit speciaalbier (Lambiek) bevat 4.5% alcohol.

07 augustus 2017 om 15:07


Faro is het ABT bier van de maand augustus. Dit bier is een zogenaamde Lambiek. De lambiek is één van de oudste bieren ter wereld. Volgens sommigen is het ook het beste bier, hoewel zijn zo aparte zuurheid niet voor iedereen even toegankelijk is. Om deze zuurheid te compenseren, beslisten sommigen om er suiker aan toe te voegen. En zo is de Faro ontstaan. Deze Lambiek wordt gebrouwen door bierbrouwerij Lindemans.

Ga jij Faro deze maand proeven?

​ABT bier van de maand

ABT Alliantie Van Bier TapperijenDe Alliantie van Biertapperijen (ABT) bestaat uit tapperijen verspreid over het hele land.

Het bier van de maand is een gemeenschappelijke actie. Deze actie is erg belangrijk voor de ABT en daarom kan het bier van de maand ook niet zomaar worden gekozen. Er zijn verschillende (strenge) eisen waar het bier aan moet voldoen. Zo mag het bier nog nooit op vat verschenen zijn.

Aan de hand van deze strenge eisen wordt het bier van de maand bekend gemaakt. Deze bieren zijn te proeven in speciale ABT Cafés.

De ABT Cafés

Er zijn verschillende ABT cafés verspreid over het land. Wil je Faro proeven? Hij is verkrijgbaar bij de ABT cafés. 

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Laatste reacties