Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

ABT Bier van de maand: St. Dmitri Ivanovitsj Donskoj

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

ABT Bier van de maand: The Don van DAVO

12 december 2019 om 12:58

The Don van DAVO is in december 2019 verkozen tot ABT bier van de maand.  De alliantie van biertapperijen kiest elke maand één speciaalbier uit en deze maand is het de Russian Imperial Stout: St. Dmitri Ivanovitsj Donskoj.

The DON van DAVO is het ABT Bier van de maand december
The Don Russian Imperial oak aged stout van DAVO
Saint Dmitri Ivanovitsj Donskoj, ook wel ‘The Don’

St. Dmitri Ivanovitsj Donskoj

St. Dmitri Ivanovitsj Donskoj, oftewel The Don is een Stout bier dat wordt gebrouwen door brouwerij Davo. Dit speciaalbier heeft een alcoholpercentage van 10,0%. Een intens bier met een combinatie van vele aroma's van karamel, vanille en chocola. Dit speciaalbier heeft op houten Clynelish single malt whisky vaten gerijpt en is daarnaast geïnfuseerd met whisky. Dit bier is whisky infused, met eikenhouten chips die drie weken in Firean blended whisky hebben geweekt. Dit maakt het een rijk, zwaar en complex bier waar je echt van kunt genieten.  St. Dmitri Ivanovitsj Donskoj

Saint Dmitri Ivanovitsj Donskoj, ook wel ‘The Don’ genoemd was in de 14e eeuw heerser in Noord-Rusland en Prins van Moskou. Een geducht krijger die het opnam tegen de Tartaren en Mongolen. Naar verluid zou hij meer dan eens zijn tegenstanders dronken hebben gevoerd alvorens de strijd in te gaan. Een tactiek die ons zeer aanspreekt en waarvoor wij wel een geschikt bier in gedachten hadden: De Russian Imperial Stout.

ABT bier van de maand

De Alliantie van Biertapperijen (ABT) bestaat uit tapperijen verspreid over het hele land.

Lees ook

Het bier van de maand is een gemeenschappelijke actie. Deze actie is erg belangrijk voor de ABT en daarom kan het bier van de maand ook niet zomaar worden gekozen. Er zijn verschillende (strenge) eisen waar het bier aan moet voldoen. Zo mag het bier nog nooit op vat verschenen zijn.

ABT Alliantie Van Bier Tapperijen Aan de hand van deze strenge eisen wordt het bier van de maand bekend gemaakt. Deze bieren zijn te proeven in alle ABT Cafés.

De ABT Cafés

Er zijn verschillende ABT cafés verspreid over het land. Wil je The Don van DAVO Bieren proeven? Het speciaalbier is de hele maand verkrijgbaar bij de ABT cafés.