Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

AC/DC brengt eigen bier op de markt

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

AC/DC brengt eigen bier op de markt

01 maart 2013 om 10:57

'Hét bier voor echte rockers' is hoe de beroemde Australische band hun eigen bier omschrijft. Met het bier wil AC/DC bewijzen dat hard rock en bier hand in hand gaan. 

Eigenschappen AC/DC bier

Het bier krijgt de naam AC/DC Premium Lager en bevat 5% alcohol. Volgens AC/DC heeft het een explosieve smaak als TNT. Volgens de rockers is het ideaal om te drinken wanneer je naar een optreden gaat. 

De inhoud van de blikken zit op 568 ml bier en bevat alleen gemout graan, water en hop omdat het wordt gebrouwen volgens het Reinheitsgebot. Ook zal het bier in vaatjes verkrijgbaar zijn.

Wijn

Eerder bracht de Australische rockband al verschillende wijnen op de markt. Met onder andere 'Back in Black Shiraz' en 'Highway To Hell Cabernet Sauvignon' hebben deze alcoholische versnaperingen een stuk interessantere namen dan het aankomende biertje.

Foto actie op Facebook

"ONE" AC/DC Beer can goes around the world is de titel van een inmiddels al 8 maanden lopende actie op Facebook waarbij een leeg blik van het AC/DC beer heel de wereld over wordt gestuurd. Het blik reist af van fan naar fan in de meest uiteenlopende landen.

Het is de bedoeling dat elke fan die het blik ontvangt een foto maakt van hem en het blik op een bijzondere plek in het land die vervolgens wordt geplaatst op Facebook zodat de andere leden van de groep kunnen zien waar het blik is beland. Wanneer de foto is gemaakt moet het blik worden doorgestuurd naar een fan/vriend. 

Hieronder een foto van het blik wat beland is op Antarctica.

Op de website www.acdc-beer.com lees je meer over het AC/DC beer.

2 reacties

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Geneviève Horckmans (gast) op 06-03-2013 om 16:16:12

Wil er ook wel van proeven. Zit me weliswaar in de genen want mijn papa was brouwer en ben sinds jaren fan van AC/DC. Kan niet meer stuk dus stuur mij maar een blikje!!

goof op 01-03-2013 om 12:56:37

Leuke actie, om zo'n blik bier de wereld over te sturen :-) Nu maar hopen dat één van de fans overhöpt geen dorst krijgt..
Zou leuk zijn als dit bier ook in NL te krijgen is. Zal 't speciale bieren tentje in de stad eens polsen of hij hier voor te porren is, denk 't wel.

Zie meer reacties

Zie minder reacties