Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Afrikanen drinken goedkoop bier dankzij Nederland

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Afrikanen drinken goedkoop bier dankzij Nederland

17 oktober 2012 om 12:45

Dankzij een Nederlandse uitvinding kunnen Afrikaanse bierliefhebbber nu goedkoop van hun bier genieten.

Afrikanen drinken goedkoop bier dankzij Nederland

Vorig jaar lanceerde de Afrikaanse biergigant SABMiller (eigenaar van Grolsch) een nieuw bier. Het bier heet Impala Cerveja en wordt gebrouwen met cassave (een eetbare wortelknol). Het brouwproces vindt plaats in Mozambique en het bier is bedoeld voor de Afrikaanse markt. Impala Cerveja is 70% goedkoper dan andere bieren in Afrika. 

Lees ook

Doordat het bier zo goedkoop is, is het met open armen ontvangen door de lokale bevolking. Ook het feit dat de Afrikanen het bier zien als een lokaal product heeft bijgedragen aan de populariteit. Hierdoor is het cassave bier in korte tijd uitgegroeid tot een groot succes.

Voor de productie van cassave bier is cassave pasta nodig. En daar schiet een Nederlands agrarisch bedrijf genaamd Dadtco te hulp. Dit doen ze met hun gepatenteerde mobiele fabriek genaamd de Mobile Automous Processing Units (AMPU). Met de hulp van de AMPU's kan de brouwer de pasta uit de cassave halen. De mobiele fabriek wordt naar de boer toegebracht. Deze methode van verwerken is veel eenvoudiger omdat de boer niet met zijn oogst naar de fabriek toe hoeft te komen. Bij de verwerking van de cassave is haast geboden want na 48 uur begint het al te bederven.

Cookie instellingen