Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Afvulcapaciteit voor PerfectDraft fors opgevoerd

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Afvulcapaciteit voor PerfectDraft fors opgevoerd

06 juli 2006 om 13:43

De verschillende brouwers kunnen de vraag naar vaatjes voor de PerfectDraft momenteel nauwelijks bijhouden. Dommelsch heeft de afvulcapaciteit voor de vaatjes al verdubbeld. Volgens de brouwerijen die bier voor het thuistapsysteem van Philips en InBev leveren, zijn ze concurrent Heineken met de BeerTender inmiddels qua omzetvolume voorbij gestreefd.

Afvullen van de PerfectDraft

In Dommelen worden nu alle vaatjes voor de PerfectDraft gevuld. Dat betreft het bier van de vijf InBev-merken Dommelsch en Hertog Jan voor de Nederlandse markt en Beck’s, Diebels en Hasseröder voor de Duitse markt. Daarnaast laten ook Bavaria en Grolsch hun bier voor het thuistapsysteem in Dommelen in vaatjes van 6 liter afvullen.

De afvullijn in Dommelen werd vorige week officieel geopend. In februari van dit jaar werd nog gewerkt met een capaciteit van 600 fustjes per uur. Die is intussen opgetrokken naar 1200 per uur. De nieuwe lijn draait 5 dagen per week 24 uur per dag, in een drieploegensysteem. Binnenkort wordt opgeschaald naar productie gedurende zeven dagen per week. Dat levert 14 extra arbeidsplaatsen op. Nu werken er 20 mensen aan de lijn.

InBev en Philips bereiden een verdere introductie van de PerfectDraft voor. Nu is de thuistap nog slechts in ons land, België en Duitsland te koop. Op korte termijn komt het systeem in meer West-Europese landen beschikbaar. Daarna komt Oost-Europa aan de beurt, onder meer Hongarije en Tsjechië. Er wordt ook al gekeken naar Canada en Zuid-Amerika, waar InBev ook sterk vertegenwoordigd is.

Cookie instellingen