Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Alcoholarm bier Grolsch Stender komt terug op de markt

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Alcoholarm bier Grolsch Stender komt terug op de markt

12 januari 2011 om 11:07

Grolsch Stender, een alcoholarm bier uit de jaren negentig komt terug op de markt. Stender zal Grolsch Premium Malt gaan vervangen.

Alcoholarm bier Grolsch Stender komt terug op de markt
Grolsch Logo
Grolsch Logo

Grolsch Stender 0,5% zal in de karakteristieke, groene Grolsch-fles zitten en een nieuwe smaak hebben. De gist die de brouwers van Grolsch voor Stender gebruiken stopt op natuurlijke wijze de productie van alcohol tijdens de gisting.

Lees ook

Grolsch: "Dit is bijzonder omdat over het algemeen bij het brouwen van alcoholvrij bier het natuurlijke brouwproces wordt onderbroken om het bier te ontdoen van de alcohol. Met de unieke gistsoort die Grolsch gebruikt voor Stender is dit niet aan de orde. De brouwers van Grolsch zijn nu in staat om een bier met een alcoholpercentage van 0,5% te brouwen volgens het traditionele natuurlijke brouwproces. Dit betekent dat alle smaakaroma’s en karakteristieken van pils bewaard blijven."

Grolsch wil op een actieve manier het verantwoord alcoholgebruik stimuleren en hoopt met de introductie van Grolsch Stender 0,5% in de sterk groeiende markten van alcoholvrije en alcoholarme bieren een nieuw en smaakvol alternatief voor pils neer te zetten. De naam Stender heeft Grolsch teruggehaald omdat uit recent consumentenonderzoek blijkt dat de naam nog steeds veel positieve associaties zou oproepen. Is dat zo? Ons zegt het namelijk erg weinig, maar wellicht komt dit doordat wij nooit malt of andere alcoholarme bieren drinken. Maar we zullen het eens proberen als het te koop is en proeven of het inderdaad nog een goede smaak heeft zoals Grolsch hierboven beweert. Grolsch Stender is pas 21 maart weer te koop in de supermarkt, slijterij en horeca. Wanneer er aanbiedingen zijn van Grolsch Stender dan houden we dit natuurlijk bij op onze algemene bieraanbiedingen.

Cookie instellingen