Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

AB InBev bereikt principe akkoord over overname Corona-brouwer

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

AB InBev mag Corona-brouwer overnemen

09 april 2013 om 11:55

Op 23 april hoopt de grootste brouwer ter wereld officieel het groene licht te krijgen voor de overname van Grupo Modelo. AB InBev bezit al 50% van de brouwer van onder meer Corona sinds 2008, maar heeft in juni 2012 aangegeven de resterende helft ook graag te willen overnemen.

Corona brouwerij
Corona bier
Corona Logo

Oneerlijke concurrentie

De Amerikaanse autoriteiten waren bang dat als AB InBev de rest van de aandelen in handen kreeg, er oneerlijke concurrentie zou ontstaan op de Amerikaanse biermarkt vanwege een te machtige positie. Hierdoor zijn zij een rechtszaak gestart tegen de Belgische brouwerij. 

Deze zou eigenlijk plaatsvinden op 19 maart maar is op aanvraag van de Amerikaanse autoriteiten met drie weken uitgesteld. Hierdoor hadden beide partijen extra tijd om samen tot een akkoord te komen over de overname van Grupo Modelo. 

Lees ook

Akkoord

En het uitstel lijkt een succes te zijn geweest, want op 23 april hoopt AB InBev officieel groen licht te krijgen voor de overname. De Belgische brouwerij onderhandelde met het ministerie van Justitie over een gewijzigd overnameplan waarbij Grupo Modelo al zijn merken in de Verenigde Staten van de hand zou doen. 

Grootste brouwerij ter wereld

AB InBev versterkt met de overname de status als grootste bierbrouwerij ter wereld, gemeten in geproduceerde liters. Die positie wordt verstevigd na de overname van de Mexicaanse brouwer. De Belgische brouwer laat SAB Miller en Heineken op een gepaste afstand achter zich. 

Update 27 april 2013: 

Een Amerikaanse rechtbank heeft zijn goedkeuring gegeven aan het akkoord dat de Belgische bierbrouwer AB InBev heeft gesloten met het Amerikaanse Ministerie van Justitie aangaande de overname van de Mexicaanse brouwer Grupo Modelo.

Met de goedkeuring voor de deal heeft AB InBev jawoorden van alle regelgevende instanties op zak die het nodig had om de transacties met Grupo Modelo en Constellation te kunnen afsluiten. De afronding wordt in juni 2013 verwacht.

Cookie instellingen