Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Aldi jat huisstijl BrewDog, biermerk maakt Aldi-bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Aldi kopieert huisstijl van BrewDog, biermerk maakt Aldi-bier

14 oktober 2020 om 11:23

Als je huisstijl gekopieerd wordt kan je diegene voor de rechter slepen. Of je doet wat ze bij BrewDog deden: je steelt gewoon de huisstijl van de dief.

Brewdog Ald IPA bier in blikje
BrewDog
Brewdog Punk IPA bier in blikje

Aldi

De Duitse supermarktketen Aldi kopieert vaker de producten van bekende merken en met een net iets andere verpakking voor een prikkie te verkopen. Aldi verkoopt nu de Anti Establishment IPA in de schappen van de supermarkt. De ontwerpers van het blik hebben waarschijnlijk afgekeken van de Punk IPA van BrewDog, de blikken lijken namelijk wel erg op elkaar.

Brewdog pakt door

In sommige gevallen zie je een bedrijf om deze reden naar de rechter stappen (bijvoorbeeld Grolsch om het Kordaat Bier), maar daar dacht BrewDog-eigenaar James Watt anders over. Niet lang nadat werd opgemerkt dat de huisstijl was gekopieerd kwam James Watt met een nieuw bier: een Yaldi-biertje. Het ontwerp van de etiketten werd uiteraard gekopieerd van de Duitse supermarktketen Aldi. Deze naam kon echter wel eens zorgen voor copyrightproblemen, aangezien het Schotse Overtone Brewing sinds maart een Yaldi NEIPA op de markt bracht. 

Samenwerking

Aldi kon er wel om lachen, maar zagen ook de problemen met de naam. Wat Aldi betreft gaat het nieuwe biertje de ALD IPA heten. James Watt heeft ook een voorstel gedaan om het bier van BrewDog in de schappen te leggen bij de Aldi en de supermarktketen wilde daar graag aan meedoen. Als kers op de taart voor deze fraaie samenwerking hebben Aldi en BrewDog besloten om ieder een boom te planten per verkochte case aan ALD IPA bier.