Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

BrewDog | Schotse Craft Brouwerij

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

BrewDog

BrewDog is een bierbrouwerij uit Ellon (Verenigd Koninkrijk) die is opgericht in 2007. Deze brouwerij heeft 20 bieren in het assortiment.

Brewdog bieren op blik
BrewDog
Brewdog hazy jane logo

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van BrewDog

BrewDog heeft 20 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van BrewDog!
 • BrewDog Punk IPA - India Pale Ale - 5,6%

  Het bier heeft een verfijnde fruitige geur met tonen van lychee, kiwi en passievrucht. Zodra je het bier proeft, proef je ook tonen van kers en aardbei. De nasmaak is erg bitter en hoppig.

 • BrewDog ALD IPA - India Pale Ale - 4,7%

  Deze India Pale Ale van BrewDog is een frisse, crispy en lichte IPA die voor elke bierliefhebber toegankelijk is. Of voor iedereen die op zoek is naar een heel bijzonder collectors item.

 • Brewdog Hazy Jane - India Pale Ale - 7,2%

  Hazy Jane is een opvallend vol en romige India Pale Ale. Dit fruitige bier smaakt naar tropische vruchten en heeft een hint van tutti frutti. Hazy Jane is heerlijk te combineren bij een wokschotel rundvlees, Thaise gerechten, yoghurt en een pasteitje van ragout. 

 • Practise What You Preach - Quadrupel - 10%

  Practise what you preach is een hartverwarmende Quadrupel met Schotse heidehoning en Amerikaanse hopsoorten. Dit speciaalbier werd in november 2021 gelanceerd door La Trappe en BrewDog.

 • BrewDog Almost Famous - India Pale Ale - 6,8%

  BrewDog Almost Famous heeft een basis van haver en tarwe die voor een mooie body zorgt en een zachte afdronk. Dit IPA bier is gebrouwen met Simcoe, Cascade en Citra hoppen. Het zorgt voor een heerlijke tropische smaak en bloemige aroma's.  

 • BrewDog Elvis Juice - India Pale Ale - 6,5%

  Elvia Juice is een American IPA met een bitter randje. Aan Elvis Juice zit een sterke smaak van grapefruit.  

 • Brewdog Dead Pony Club - Pale Ale - 3,8%

  Deze Californische Pale Ale is een zeer hoppig en fruitig bier. De hopsmaak begint overdadig in fruit en eindigt met een mooi bitterheid. Een bier dat sterk van smaak is en laag in alcohol. 

 • Brewdog Indie Pale Ale - India Pale Ale - 4,2%

  Indie Pale Ale is een Pale Ale bier met een bloemig aroma. De smaak is fruitig met een bittere tint.

Achtergrond informatie

BrewDog is een Schotse brouwerij, opgericht door Martin Dickie en James Watt. De twee vrienden wilden iets anders op de Britse markt brengen dan lagers en ale's. In 2008 breidde de brouwerij uit naar 9 werknemers. Hun zwaarste bier op dat moment, een imperial stout met 18,2%, haalde meteen het nieuws. Dit bier werd geëxporteerd naar verschillende landen, o.a. naar Zweden, Japan en de V.S. 

Lees ook

Schotse Brouwerij

De brouwerij werd direct de grootste onafhankelijke brouwerij van Schotland. In 2009 werden er extra lagertanks geplaatst. Dit kwam onder ander door de vraag naar hun Punk IPA, het snelst groeiende biermerk in Groot-Brittannië. Tevens is de Punk IPA ook de best verkopende IPA in Scandinavië. 

In 2010 was het tijd om hun eerste bar te openen. Al snel kwamen er bars in Edinburgh, Glasgow en Londen. 2010 was ook het jaar waar James Watt, oprichter van de brouwerij, in Schotland werd verkozen als ondernemer van het jaar. Hiermee was hij de jongste prijswinnaar ooit.

Waar de brouwerij in 2009 nog maar 9 mensen in dienst had, had de brouwerij in 2011 al bijna 70 mensen in dienst. 

BrewDog in het nieuws

 • Sfeer tijdens TAPT festival

  Aankomend weekend: TAPT Festival Leiden

  TAPT Festival strijkt aanstaand weekend neer in Leiden. Na een succesvol openingsweekend in Amsterdam Oost is Leiden de tweede stad waar het bierfestival in 2023 wordt gehouden.

 • Borefts bierfestival

  Vandaag en morgen: Borefts Bierfestival

  Brouwerij de Molen organiseert vandaag en morgen de twaalfde editie van het Borefts Bierfestival. Er zijn 22 gastbrouwers van over de hele wereld aanwezig tijdens het speciaalbierfestival. 

 • Craft Club bieren

  De Craft Club brengt het lekkerste bier zo vers mogelijk

  De Craft Club is een nieuw initiatief in samenwerking van 6 Craft brouwerijen die ervoor zorgen dat maandelijks de lekkerste bieren voor jouw zo vers mogelijk klaarstaan in de Craft Club Koelkast bij jou in de buurt.

Producten van BrewDog

Bekijk alle producten van BrewDog die op dit moment te koop zijn.