Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

BrewDog | Schotse Craft Brouwerij

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

BrewDog

BrewDog is een bierbrouwerij uit Ellon (Verenigd Koninkrijk) die is opgericht in 2007. Deze brouwerij heeft 46 bieren in het assortiment.

Brewdog bieren op blik
BrewDog
Brewdog hazy jane logo

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van BrewDog

BrewDog heeft 46 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van BrewDog!
 • BrewDog Punk IPA - India Pale Ale - 5,6%

  Het bier heeft een verfijnde fruitige geur met tonen van lychee, kiwi en passievrucht. Zodra je het bier proeft, proef je ook tonen van kers en aardbei. De nasmaak is erg bitter en hoppig.

 • Uiltje x Brewdog Whooo Let The Dog Out! - India Pale Ale - 7%

  Uiltje x Brewdog Whooo Let The Dog Out! is een collab bier in de stijl 'West Coast Cold IPA'. Het bier heeft een smaakpalet dat zowel frisse, fruitige tonen bevat als subtiele, hoppige ondertonen.

 • BrewDog Arcade Made - India Pale Ale - 8%

  Brewdog Arcade Made is een Double NEIPA met een fruitige aanval van grapefruit, kokosnoot, sinaasappels en dennen. De combinatie van tropisch fruit en den wordt super soepel geleverd via tarwe en haver.

 • Brewdog Punk AF - Alcoholarm - 0,5%

  Deze Punk IPA van brouwerij Brewdog heeft een hoppige smaak door het gebruik van verschillende hopsoorten. Naast de hoppige smaak, zit dit bier vol met tropische smaken die kenmerkend zijn bij de Punk IPA met 5,6% alcohol.

 • Nanny State - Alcoholarm - 0,5%

  Nanny State van Brewdog heeft een pittige smaak, mede dankzij de vijf verschillende soorten hop die zijn gebruikt in het brouwproces. 

 • Practise What You Preach - Quadrupel - 10%

  Practise what you preach is een hartverwarmende Quadrupel met Schotse heidehoning en Amerikaanse hopsoorten. Dit speciaalbier werd in november 2021 gelanceerd door La Trappe en BrewDog.

 • BrewDog Double Hazy - India Pale Ale - 7,2%

  Double Hazy Jane heeft een tropische smaak van ananas, mango en een hint van limoen. Het is gebrouwen met haver en tarwe voor een zijdezacht mondgevoel. 

 • Brewdog Hazy Jane - India Pale Ale - 5%

  Hazy Jane is een opvallend vol en romige India Pale Ale. Dit fruitige bier smaakt naar tropische vruchten en heeft een hint van tutti frutti. Hazy Jane is heerlijk te combineren bij een wokschotel rundvlees, Thaise gerechten, yoghurt en een pasteitje van ragout. 

Achtergrond informatie

BrewDog is een Schotse brouwerij, opgericht door Martin Dickie en James Watt. De twee vrienden wilden iets anders op de Britse markt brengen dan lagers en ale's. In 2008 breidde de brouwerij uit naar 9 werknemers. Hun zwaarste bier op dat moment, een imperial stout met 18,2%, haalde meteen het nieuws. Dit bier werd geëxporteerd naar verschillende landen, o.a. naar Zweden, Japan en de V.S. 

Lees ook

Schotse Brouwerij

De brouwerij werd direct de grootste onafhankelijke brouwerij van Schotland. In 2009 werden er extra lagertanks geplaatst. Dit kwam onder ander door de vraag naar hun Punk IPA, het snelst groeiende biermerk in Groot-Brittannië. Tevens is de Punk IPA ook de best verkopende IPA in Scandinavië. 

In 2010 was het tijd om hun eerste bar te openen. Al snel kwamen er bars in Edinburgh, Glasgow en Londen. 2010 was ook het jaar waar James Watt, oprichter van de brouwerij, in Schotland werd verkozen als ondernemer van het jaar. Hiermee was hij de jongste prijswinnaar ooit.

Waar de brouwerij in 2009 nog maar 9 mensen in dienst had, had de brouwerij in 2011 al bijna 70 mensen in dienst. 

BrewDog in het nieuws

 • Brewdog opent bar op Amsterdam Centraal

  Brewdog opent bar op Amsterdam Centraal Station

  Vandaag opent Brewdog zijn eigen bar op Amsterdam Centraal station. De bar is onderdeel van een samenwerking met SSP, een toonaangevende exploitant van eet- en drinkgelegenheden op reislocaties.

 • Sfeer tijdens TAPT festival

  Aankomend weekend: TAPT Festival Leiden

  TAPT Festival strijkt aanstaand weekend neer in Leiden. Na een succesvol openingsweekend in Amsterdam Oost is Leiden de tweede stad waar het bierfestival in 2023 wordt gehouden.

 • Borefts bierfestival

  Vandaag en morgen: Borefts Bierfestival

  Brouwerij de Molen organiseert vandaag en morgen de twaalfde editie van het Borefts Bierfestival. Er zijn 22 gastbrouwers van over de hele wereld aanwezig tijdens het speciaalbierfestival. 

Producten van BrewDog

Bekijk alle producten van BrewDog die op dit moment te koop zijn.

Cookie instellingen