Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

BrewDog | Schotse Craft Brouwerij

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

BrewDog

BrewDog is een bierbrouwerij uit Ellon (Verenigd Koninkrijk) die is opgericht in 2007. Deze brouwerij heeft 18 bieren in het assortiment.

Brewdog bieren op blik
BrewDog
Brewdog hazy jane logo

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van BrewDog

BrewDog heeft 18 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van BrewDog!
 • Choco Libre - Stout - 8.2%

  Choco Libre heeft een geur van chocolade en een aroma van chocolade, vanille en noten. De smaak doet denken aan chocolade, noten, pepertjes, kffie, geroosterd mout en donker fruit.

 • BrewDog Hello my name is Lieke - India Pale Ale - 8.2%

  Lieke van BrewDog is een Double IPA met een vleugje sinaasappel - een knipoog naar onze nationale kleur.

 • Brewdog Double Punk - India Pale Ale - 8.2%

  BrewDog Double Punk is een Double IPA met een alcoholpercentage van 8,2%. Het bier heeft een moutige ruggengraat die wordt gebalanceerd met citrus en voldoende bitterheid door de vele hop die is toegevoegd. In het aroma ontdek je grapefruit en andere citrusvruchten. 

 • BrewDog Punk IPA - India Pale Ale - 5.6%

  Het bier heeft een verfijnde fruitige geur met tonen van lychee, kiwi en passievrucht. Zodra je het bier proeft, proef je ook tonen van kers en aardbei. De nasmaak is erg bitter en hoppig.

 • BrewDog Basic Shake - India Pale Ale - 4.7%

  Basic Shake is flink gehopt en er zitten tonen van kiwi, lychee en bessen in dit bier, die op een stevige moutbasis naar voren komen. De lactose en havervlokken zorgen voor een een zacht, rond mondgevoel.

 • Brewdog Dead Pony Club - Pale Ale - 3.8%

  Deze Californische Pale Ale is een zeer hoppig en fruitig bier. De hopsmaak begint overdadig in fruit en eindigt met een mooi bitterheid. Een bier dat sterk van smaak is en laag in alcohol. 

 • BrewDog Tony's Hopolonely - India Pale Ale - 5.7%

  Dit speciaalbier van BrewDog is een knettergekke combinatie. Met de smaak van zoete, frisse frambozen en romige witte chocolade en het mondgevoel van ’n milkshake. Samen dus in een IPA, die zo naar binnen glijdt. 

 • Nanny State - Alcoholarm - 0.5%

  Nanny State van Brewdog heeft een pittige smaak, mede dankzij de vijf verschillende soorten hop die zijn gebruikt in het brouwproces. 

Achtergrond informatie

BrewDog is een Schotse brouwerij, opgericht door Martin Dickie en James Watt. De twee vrienden wilden iets anders op de Britse markt brengen dan lagers en ale's. In 2008 breidde de brouwerij uit naar 9 werknemers. Hun zwaarste bier op dat moment, een imperial stout met 18,2%, haalde meteen het nieuws. Dit bier werd geëxporteerd naar verschillende landen, o.a. naar Zweden, Japan en de V.S. 

Schotse Brouwerij

De brouwerij werd direct de grootste onafhankelijke brouwerij van Schotland. In 2009 werden er extra lagertanks geplaatst. Dit kwam onder ander door de vraag naar hun Punk IPA, het snelst groeiende biermerk in Groot-Brittannië. Tevens is de Punk IPA ook de best verkopende IPA in Scandinavië. 

Lees ook

In 2010 was het tijd om hun eerste bar te openen. Al snel kwamen er bars in Edinburgh, Glasgow en Londen. 2010 was ook het jaar waar James Watt, oprichter van de brouwerij, in Schotland werd verkozen als ondernemer van het jaar. Hiermee was hij de jongste prijswinnaar ooit.

Waar de brouwerij in 2009 nog maar 9 mensen in dienst had, had de brouwerij in 2011 al bijna 70 mensen in dienst. 

BrewDog in het nieuws

Producten van BrewDog

Bekijk alle producten van BrewDog die op dit moment te koop zijn.