Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Alliantie van Familiebrouwerijen opgericht

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Alliantie van Familiebrouwerijen opgericht

21 april 2009 om 15:27

Vier Limburgse brouwerijen gaan samenwerken en hebben de zogenaamde Alliantie van Familiebrouwerijen opgericht.

Alliantie van Familiebrouwerijen opgericht

Lees ook

 Alfa, Budels, Lindeboom en Gulpener willen de eigen authentieke biercultuur beschermen en gezamenlijk promoten bij de consument. De vier hebben een speciaal bierkratje gemaakt met hierin nieuwe biertjes. Het kratje heet De Smaak van Echt.
 

Volgens de kleine brouwerijen wordt de consument een rad voor ogen gedraaid met flitsende marketingverhalen over vermeende authenticiteit. Echte familiebedrijven zijn verweven met de eigen regio en houden rekening met de menselijk maat, zo redeneert de alliantie.

"Doordat de aandelen in familiehanden zijn, denken wij in generaties in plaats van kwartalen. Dat maakt ons minder kwetsbaar voor de waan van de dag. Samen beschikken wij over meer dan vijf honderd jaar ervaring in het brouwen van eigentijdse en onderscheidende bieren", aldus één van de initiatiefnemers. "Het komt niet vaak voor dat een bierbrouwer een nieuw bier op de markt brengt. Wanneer vier brouwmeesters van verschillende brouwerijen tegelijk een nieuw bier componeren is dat uitzonderlijk."

De nieuwe bieren hebben stuk voor stuk een stevig alcoholvolume (+/- 8 %) wat ervoor zorgt dat er rustig van genoten kan worden. Het kratje kan in zowel de supermarkt als slijterij gekocht worden, voorlopig nog niet in het café.

Cookie instellingen