Amstel werkt aan bier in PET-flessen

Amstel werkt aan bier in PET-flessen

Bierbrouwer Amstel zou samen met het Italiaanse bedrijf PET Engineering werken aan een plastic bierfles. Het ontwerp moet chic ogen, waardoor wordt afgerekend met het discountimago van bier in petflessen.
 

03 juni 2014 om 11:45


Amstel is niet de eerste brouwerij die bezig is met de petflessen. Keizerskroon heeft de petflessen ook al in hun assortiment. De petflessen van Keizerskroon zijn alleen verkrijgbaar bij de Emté en Sligro.

Voordeel en nadeel van petflessen

Het voordeel van de petflessen is dat de productiekosten dalen. Het maken van een petfles is veel goedkoper dan de productie van de glazen bierflesjes. De petflessen zijn niet alleen goedkoop maar ook heel licht in verhouding met de glazen bier flessen. Het is daarom makkelijk om mee te nemen.

Het nadeel van de plastic flesjes is dat de smaakbeleving er een beetje af gaat, het is net alsof je bier uit een flesje water drinkt.

Internationale opmars van bier in petflessen

Internationaal is voorzichtig een opmars te zien van bier in petflessen, onder meer in Oost-Europa. SABMiller, het moederbedrijf van Grolsch, is bijvoorbeeld in Roemenië succesvol met goedkoop bier uit plastic flessen.

1 reactie

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Adri Kuiper (gast) op 21-05-2016 om 22:06:40

Hoeken kan ik aan een (plastic) kunststof bierfles komen

Reclame van Grolsch Kornuit

Made of Moments
In deze reclame van Grolsch Kornuit is het duidelijk dat het leven uit mooie momenten bestaat. Het pilsmerk laat met de video zien dat ervaringen belangrijker zijn dan je bezittingen.

Meer reclames van Grolsch Kornuit

Laatste reacties