Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Anti-kater schepijs na een paar uur verboden

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Anti-kater schepijs na een paar uur verboden

05 februari 2016 om 16:00

Jan, eigenaar van ijssalon Nagelkerke, heeft een anti-kater ijs gemaakt speciaal voor carnavalsvierders. 

Lang heeft zijn 'wereldprimeur' niet geduurd, na een paar uur mocht hij het ijs niet meer verkopen na een gesprek met de inspectiedienst voor de gezondheidszorg.

Paracetamol-ijs

Paracetamol-ijs

Jan, eigenaar van ijssalon Nagelkerke, staat bekend om de bijzondere soorten ijs. Iedere keer opnieuw komt hij met een verrassend ijs.

Dit keer had de eigenaar van de ijssalon een paracetamol-ijs gemaakt, 6 liter ijs, 20 hoodpijnpilletjes en een scheutje citroensap.
Het leek de medewerkers van de ijssalon een leuke grap zo vlak voor carnaval. Een ijs om de carnavals kater te laten verdwijnen.

Verboden combinatie

IJs met medicijnen is een verboden combinatie, Jan weet dit nu ook. Op Facebook werd hij erop gewezen dat anti-katerijs niet mag. "Ik wil geen risico lopen en niet spotten met medicijnen" aldus de eigenaar van de ijssalon.

Lees ook

Na een telefoontje naar de inspectie voor de Gezondheidszorg leerde Jan dat ijs met medicijnen een verboden combinatie is. Hij moest er een bordje bij zetten: 'Niet voor consumptie'. Ben je heel teleurgesteld, omdat je een flinke kater verwacht dit weekend? Kijk eens naar onze anti-katertips!

Alternatief

Ondanks dat het paracetamol-ijs verboden is, kan de carnavalsvierder alsnog terecht bij ijssalon Nagelkerke. Jan heeft namelijk ook flügelijs in de aanbieding, ijs met alcohol erin.