Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Argentijnen boos om Heineken H71

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Argentijnen boos om Heineken H71

26 april 2018 om 15:54

In Argentinië is verontwaardigd gereageerd op het etiket van het 'Wild Lager' bier H71 van Heineken. De wilde gist komt net als bij Heineken H41 uit Patagonië (Argentinië).

Heineken H71
Logo Heineken brouwerij
Heineken Brouwerij

Heineken H71

In Nederland is Heineken H71 niet te koop. Dit bier is bedoeld voor de Franse markt. In Nederland werd vorig jaar Heineken H41 gelanceerd. De 41 staat voor de breedtegraad en de 71 staat voor de lengtegraad van de plek waar het gist is gevonden. Het gaat dus om hetzelfde gist wat gebruikt is voor de bieren.

Boosheid Argentijnen

In Argentinië is men helemaal niet te spreken over het etiket van het bier. Op het etiket is de plek te zien waar de wilde gist vandaan komt in Argentinië. Oostelijk van Argentinië liggen de Falkland eilanden, een eilandengroep die de Argentijnen claimen.

Heineken H71 etiket

Lees ook

Op het etiket is 'Iles Falkland (UK)' te lezen. Dit viel een Twitter gebruiker op en postte: 'Hoi Heineken_AR, ik heb een probleem met jullie H41... Jullie schrijven dat de Malvinas (Falkland eilanden) bij de UK horen... Jullie gebruiken gist uit Patagonië en dan doen jullie dit, idioten'. De post werd meer dan 2.000 keer geretweet en zorgde voor een viral campagne in Argentinië om het etiket aan te laten passen.

Een woordvoerder van Heineken in Argentinië heeft toegezegd dat het bier niet meer met het betreffende etiket verkocht gaat worden.

Kritiek op Heineken

Afgelopen maand was er kritiek op Heineken vanuit andere delen van de wereld. De brouwer werd beticht van het publiceren van een racistische commercial in Australië, Nieuw-Zeeland en de VS. Heineken trok de commercial daarop terug.

Cookie instellingen