Heineken heeft een nieuw bier gelanceerd: Heineken H41.
Een lagerbier dat is gebrouwen met de ‘moedergist’ van Heineken A-gist uit Patagonië.
Gist uit Patagonië
Heineken H41 is gebrouwen met de moedergist van Heineken A-gist. Deze zeldzame, wilde gist, officieel Saccharomyces Eubayanus geheten, is in 2010 in Patagonië ontdekt en door de meesterbrouwers van Heineken gebruikt om een nieuw lagerbier te creëren, aldus de bierbrouwer.
Lees ook
Heineken H41
Voor Heineken H41 zijn dezelfde ingrediënten gebruikt als voor het Heineken pilsener , alleen de gist is anders. Met als resultaat: een andere smaak. Een lagerbier met kruidige componenten en frisse fruitige ondertonen”, aldus Willem van Waesberghe, sinds 1995 meesterbrouwer bij Heineken.
Serie met lagers
Heineken H41 is het eerste lagerbier in een serie Heineken 'Lager Explorations'. De naam is afgeleid van de breedtegraad in Patagonië waar de moedergist is ontdekt: 41áµ’ zuiderbreedte. De H staat voor Heineken. Heineken H41 is vanaf half april verkrijgbaar bij speciaal geselecteerde Nederlandse horecazaken, in 33cl fles en op tap.