Armageddon

Armageddon, bier met maar liefst 65 procent alcohol!

Er is nu wel heel bijzonder sterk bier gebrouwen dat in kleine hoeveelheden gedronken moet worden.

10 oktober 2012 om 10:59


De brouwmeester Lewis Shand, van De Brewmeister Brewerij, uit Aberdeenshire heeft een nieuw biertje ontwikkeld. Het zou het sterkste bier ter wereld zijn, in het bier zit namelijk 65 procent alcohol. De naam van dit uitzonderlijke bier is Armageddon, en zal gelanceerd worden op 3 november tijdens het Inverness Beer Festival.

Lewis Shand raadt aan om van dit biertje te genieten middels kleine teugjes, alsof het cognac is. ''We raden niemand aan om het in pintglazen te drinken. Het nogal een understatement om Armageddon een 'opkikkertje' te noemen. Hij zou het effect eerder omschrijven als 'een supersonische explosie' die je linea recta naar Dronkenland stuurt'' aldus de innovatieve brouwmeester.

Al eerder claimde iemand het sterkste bier van de wereld te hebben. Dit was de Nederlander Jan Nijboer, het alcoholpercentage in zijn 'Start the Future' bier bedroeg 60 procent. Het bier van Jan Nijboer was weer een reactie op het Schotse 'The end of History' bier, dit bier bedroeg 55 procent. 

De redactie van Biernet.nl is zeer benieuwd naar welke sterke bieren er nog aan zitten te komen... Wij wachten in spanning af!

1 reactie

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Gerbert bauhuis (gast) op 14-12-2018 om 21:04:47

Graag 2x

Reclame van Heineken 0.0

100% Heerlijk, 0% alcohol
In deze Heineken 0.0 reclame zien we een dame genieten van een alcoholvrij pilsje in de sportschool. De overige sporters kijken met open mond toe, een vrouw die bier drinkt in de sportschool!

Meer reclames van Heineken 0.0

Laatste reacties