Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bavaria 0.0% Wit beste introductie van 2010

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bavaria 0.0% Wit beste introductie van 2010

12 mei 2011 om 13:53

Bavaria 0.0% Wit heeft de FoodTopAward gewonnen. Deze award is voor de meest aansprekende introductie van het introductiejaar 2010.

bavaria 0.0 wit
bavaria 0.0 wit

bavaria wit bier Bavaria wint dit jaar de FoodTopAward met Bavaria 0.0% Wit. Tijdens een feestelijke uitreiking in de oranjerie van Paleis Soestdijk won 0.0% Wit eerst al een reguliere FoodAward. Aan het eind van de uitreiking bleek het alcoholvrije witbier van Bavaria echter ook de winnaar van de overallprijs, de FoodTopAward. 

Lees ook

Het Retailcollege - de jury van de FoodAwards - roemde in het juryoordeel Bavaria’s succesintroductie van vorig jaar, niet in de laatste plaats vanwege de smaak. “Alcoholvrij bier heeft de reputatie dat het niet zo goed smaakt als alcoholhoudend bier, het heeft de reputatie van een concessie: de consument drinkt het als hij of zij niet in de gelegenheid is om alcohol te nuttigen. Bavaria is er echter in geslaagd een alcoholvrij witbier te brouwen dat de toets der kritiek met glans doorstaat. De verkopen van Bavaria 0,0% Wit illustreren dat de consument er ook zo over denkt”, aldus de jury.

“Bavaria heeft met de introductie van Bavaria 0.0% Wit een uitstekende stap gezet voor de supermarkten. De categorie bier heeft een dalend volume en is er een van prijsdruk, waarbij de kratten als traffic builder fungeren, in het ergste geval met minmarges” merkte de jury terecht op. “Bavaria nu heeft elementen gecombineerd van twee kleinere, maar wel stijgende segmenten: alcoholvrij bier en witbier. Beide segmenten die zich aan de vechtmarkt onttrekken.”

Wij hebben nog nooit Bavaria 0,0% wit geproefd. Toch misschien maar eens wat flesjes kopen, altijd handig om in huis te hebben voor als je nog moet rijden. En het schijnt dus echt lekker te zijn...

Cookie instellingen