Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bavaria blijft Bavaria

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bavaria blijft Bavaria

22 december 2008 om 15:37

Bavaria hoeft zijn naam met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid niet te veranderen. De advocaat generaal van het Europese Hof is van oordeel dat de Lieshoutse bierbrouwer zich in Duitsland, Italie, Spanje en andere Europese landen Bavaria Holland Bier mag blijven noemen.

Bavaria
Bavaria header
Bavaria logo

Op onze site melden wij al eerder dat er problemen waren met de naam Bavaria. Bavaria is Latijn voor Beieren en Bayrisches Bier is bij de Europese Unie geregistreerd als beschermd streekproduct, zoals Champagne en Parmaham of Balsamico-azijn en Edammer. Over de naam Bavaria had de brouwersbond van de Duitse deelstaat Beieren een proces aangespannen. Die bond claimde het alleenrecht op de naam Bavaria. Een EU-besluit uit 2001 reserveert de naam voor bier uit Beieren.

Maar Advocaat-generaal Jan Mazak stelt dat de EU-bescherming uit 2001 niet geldt voor bestaande biermerken. De Nederlandse brouwerij voert de naam Bavaria al sinds 1930. De uitspraak over deze kwestie zal binnenkort bekend worden. De adviezen van de advocaat generaal worden normaal gesproken gevolgd door de rechters van het Hof van Justitie.

Cookie instellingen