Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bavaria komt met Bavaria IPA 6%

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bavaria komt met Bavaria IPA 6%

24 juni 2020 om 10:04

Bavaria komt met Bavaria IPA 6%, nadat de alcoholvrije variant van de brouwer uit Lieshout een groot succes bleek. De brouwerij speelt in op de toenemende vraag naar speciaalbier.

Bavaria IPA gelanceerd
Bavaria IPA logo
Bavaria IPA flesje glas en sixpack

Tweede Bavaria IPA bier

Na de succesvolle introductie van Bavaria 0.0% IPA in 2019, komt de Lieshoutse brouwer nu met een alcoholhoudende variant van het speciaalbier. De nieuwe Bavaria India Pale Ale kent een alcoholpercentage van 6% en heeft dezelfde goede genen als zijn alcoholvrije broer. Met de introductie speelt de brouwer in op de toenemende vraag naar speciaalbier. Eerder dit jaar lanceerde Bavaria al een Lentebok

Bavaria IPA Meesterbrouwer Emiel Hendrikx: “Het was voor ons vanzelfsprekend dat er ook een alcoholhoudende IPA moest komen naast de alcoholvrije variant. Ik ben trots dat het ons is gelukt deze uitdaging succesvol te volbrengen. Het is een bier naar mijn brouwershart, vol met speciaal geselecteerde hopsoorten. Het zit bomvol hoparoma’s met een fijne, passende bitterheid en ronde afdronk. Het is een fris en fruitig bier en combineert heerlijk met pittige gerechten, sushi en barbecue. Ideaal voor de zomer dus!

Smaak en samenstelling

Bavaria IPA is een verrassend hoppig, toegankelijk bier met een bittere afdronk. Tijdens verschillende stappen in het brouwproces wordt Mosaic, Azacca en Columbus-hop gedoseerd aan het bier toegevoegd. Deze aromatische hopsoorten uit de Verenigde Staten zijn speciaal voor dit bier geselecteerd. In de smaak en geur zijn tropisch fruit en citrus duidelijk herkenbaar.

Lees ook

Bavaria IPA is vanaf nu exclusief verkrijgbaar bij Jumbo, te vinden in het speciaalbierschap.