Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bavaria komt met biologisch bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bavaria komt met biologisch bier

09 juni 2010 om 10:34

Bavaria komt binnenkort met biologisch bier. Dochteronderneming De Koningshoeven streeft er naar om medio juli een biologische variant van het trappistenbier La Trappe op de markt te brengen.

Dochteronderneming De Koningshoeven
Bavaria header
Bavaria logo

Lees ook

Er is simpelweg vraag naar”, legt Gijs Swinkels, financieel manager van brouwerij De Koningshoeven uit. “En het sluit aan bij ons ondernemerschap. De monniken die vroeger op deze plek werkten, deden op hun manier ook al aan duurzaam ondernemen.“ De hop die voor het bier wordt gebruikt komt volgens Swinkels rechtstreeks bij biologische boeren uit Duitsland vandaan en is, evenals de mout, Skal-gecertificeerd. “Het bier is van hoge gisting, ongefilterd en bevat 4,7 procent alcohol.”

Op termijn wil de producent zelf hop gaan telen in de buurt van de brouwerij, maar op dit moment zijn de mogelijkheden nog niet goed genoeg. “Rond de abdij beschikken we over 160 hectare grond. Het zou zonde zijn deze niet te gebruiken voor eigen teelt. Het duurt echter even voor de omgeving aan alle gestelde eisen voldoet.” De brouwer is met verschillende retailers in gesprek, maar heeft naar eigen zeggen nog geen concrete afspraken op papier. “Uiteraard hebben we ons nieuwe product bij Albert Heijn neergelegd, omdat het goed past in het assortiment, en de eerste reacties zijn positief.” Voor het bier daadwerkelijk in de supermarktschappen ligt is het volgens Swinkels ‘in ieder geval in de biologische sector te verkrijgen’.

Cookie instellingen