Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bavaria mag ook Bavaria blijven heten in Italie

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bavaria mag ook Bavaria blijven heten in Italie

08 maart 2011 om 09:48

Na rechtszaken in Duitsland, Australie en Spanje te hebben gewonnen mag Bavaria nu ook in Italie zijn merknaam blijven gebruiken. Hiermee komt een eind aan een jarenlang conflict tussen Bavaria en de Bayerischer Brauerbund.

Bavaria mag ook Bavaria blijven heten in Italie
Bavaria header
Bavaria logo

Met de uitspraak maakt het gerechtshof in Turijn een einde aan een zes jaar durend conflict tussen Bavaria en de Bayerischer Brauerbund. Eerder stelde ook het Europees Hof van Justitie in Luxemburg Bavaria in het gelijk in eenzelfde geding in Duitsland, Australië en Spanje.

De naam Bavaria is Latijn voor Beieren en is in 1925 gekozen omdat ‘Beiersch bier’ toen een bekende aanduiding was voor pilsener. De Bayerischer Brauerbund begon in 2001 echter een procedure tegen Bavaria omdat de merknaam misleidend zou kunnen zijn, men zou het idee kunnen krijgen dat het bier uit Beieren kwam. 

bayerisch bier logo

Lees ook

Het gerechtshof stelt dat de beeldmerken van Bavaria, die in Italië tussen 1971 en 1995 werden geregistreerd, rechtsgeldig zijn. Bavaria mag deze ook in Italië voeren. De Europese erkenning van Bayerisches Bier sinds 2001 als een beschermde geografische aanduiding doet daar niet aan af.

 

 

Cookie instellingen