Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bavaria mag waarschijnlijk Bavaria blijven heten

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bavaria mag waarschijnlijk Bavaria blijven heten

21 september 2010 om 18:19

Bavaria is al een tijd in strijd met Beierse bierbrouwers uit Duitsland om de naam Bavaria. De Beierse brouwers willen dat Bavaria haar naam veranderd.

Bavaria mag waarschijnlijk Bavaria blijven heten
Bavaria logo
Bavaria header

De Beierse bierbrouwers hadden eerder geëist dat Bavaria zich zou laten omdopen en het Landesgericht in München heeft hen daarin in 2003 bevestigd. De overkoepelende organisatie van Beierse bierbrouwers is van oordeel dat Bavaria in Lieshout inbreuk maakt op het Beierse merkrecht. Bavaria is immers Latijn voor Beieren en 'Bayerisches Bier' is bij de Europese Unie geregistreerd als beschermd streekproduct, zoals Parmaham of champagne of Balsamico-azijn. Bavaria heeft echter zijn uit 1925 stammende merk in Duitsland sinds 1995 beschermd.

Lees ook

Bierbrouwer Bavaria in Lieshout heeft nu in de strijd met Beierse brouwers over het gebruik van de naam Bavaria donderdag steun gekregen van advocaat-generaal Jan Mazak van het Hof van Justitie van de Europese Unie. Bavaria heeft eerder dan de Beierse bierbrouwers het merk Bavaria geregistreerd en zou volgens de advocaat-generaal voorrang moeten. De aanvraag van de Duitse brouwers is namelijk pas in 2001 gehonoreerd. 

Voor ons lijkt het duidelijk: Bavaria mag ook Bavaria blijven heten in Duitsland! 
De definitieve uitspraak is er nog niet, het Europese Hof van Justitie zal dit binnenkort doen.

Cookie instellingen