Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bavaria Radler ijs nu ook in supermarkt te koop

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bavaria Radler ijs nu ook in supermarkt te koop

19 augustus 2017 om 09:34

Bierbrouwerij Bavaria uit Lieshout gaat het Bavaria Radler Ice Lemon 2.0% nu ook in de supermarkten verkopen. Het ijs van Bavaria is namelijk zeer gewild.

Bavaria radler ijs
bavaria radler lemon
Bavaria header

Bierijs in de supermarkt

Bavaria introduceerde Bavaria Radler Ice Lemon 2.0% afgelopen juni, met name op festivals. Volgens Bavaria heeft het ‘overweldigende reacties gekregen en is er enorme vraag ontstaan van consumenten en retailers.’ Reden dus om het ijs gebaseerd op bier vanaf nu ook via de supermarkt aan te bieden.

Sixkpack Bavaria Radler ijsjes

Ijs om als bier mee te proosten

Bavaria spreekt van ‘ijs om mee te proosten’. Dit ijs zit verpakt in een sixpack-doos en de consumentenadviesprijs bedraagt €4,99. De ijsjes zijn te vinden in het vriesvak, los van het bierschap. Bavaria Radler Ice Lemon 2.0% bestaat voor 98,3 procent uit Bavaria radler-bier en bevat alcohol. Het is zodoende alleen geschikt voor consumenten boven de 18 jaar.

Eén Radler-ijsje bevat slechts 25 kilocalorieën. Doordat een natuurlijke vezel is toegevoegd blijven de alcohol en het koolzuur in het ijsje behouden, wat zorgt voor ‘een verfrissende structuur met de smaak van Bavaria Radler Lemon 2.0%’.

Lees ook

Ingrediënten Bavaria Radler ijs

Bavaria Radler Lemon 2.0% bevat, ook al zou je niet zeggen, 1,5% alcohol. De 2.0% komt van de naam van Bavaria Radler. Deze Radler heeft namelijk wel twee procent alcohol. Ingrediënten: Koolzuurhoudend water, natuurlijk mineraalwater, suiker, gerstemout, glucose, appelsap uit concentraat, citroensap uit concentraat 1,7%, natuurlijk aroma's, voedingszuur: citroenzuur, hop, hopextract, voedingsvezel, kleurstof: karamel, antioxidant: ascorbinezuur.

Idee ontstond binnen een innovatieprogramma

Het idee om van Bavaria Radler Lemon 2.0% een ijsje te maken ontstond binnen een intern innovatieprogramma van Bavaria, aldus de brouwer. Twee medewerkers pitchten hun idee succesvol aan de directie en hebben het in zeer korte tijd op de markt gebracht.

Bavaria Radler Ice Lemon 2.0% kopen

De meeste supermarkten zullen Bavaria Radler Ice Lemon 2.0% nog niet direct in de schappen hebben liggen. De uitlevering van het bierijs gaat gestaag. Voor 4,99 EUR is het in ieder geval te koop op albertheijn.nl.