Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bavaria stopt met de Dutch Dress media campagne in Zuid Afrika

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bavaria stopt met de Dutch Dress campagne

20 juni 2010 om 10:53

Bavaria stopt met de campagne met de oranje jurkjes bij het WK voetbal. De bierbrouwer wil de vrouwen die werden opgepakt omdat ze een oranje Dutch Dress droegen helpen en niet nog verder in de problemen brengen.

Bavaria stopt met de Dutch Dress media campagne in Zuid Afrika
Bavaria logo
Bavaria logo

Ook de Bavaria-babes Barbara en Mirte willen geen media-aandacht meer en het liefst zo snel mogelijk naar huis. Dat laten de Nederlandse vrouwen weten via een persverklaring. "We sturen deze verklaring, omdat we minder aandacht van de pers willen hier in Zuid-Afrika. U kunt deze verklaring gebruiken om de wereld te laten weten het goed met ons gaat. Wat is begonnen als een leuk uitstapje naar het WK is veranderd in een enorme intimidatie door de FIFA. Ze dreigden ons zelfs neer te schieten als we weg zouden lopen!".

De meiden laten de pers nog weten dat Bavaria hen goed heeft geholpen met de beste advocaten. "Maar het WK is geen feest meer voor ons. We willen graag naar huis om daar de wedstrijden in een oranje jurk te kijken. Laten we hopen dat we dat zo spoedig mogelijk kunnen doen.... Duimen maar!".

Lees ook

Net zoals de twee aangeklaagde dames wil ook Bavaria niet meer door met de campagne. Volgens een officiële verklaring is de actie stopgezet in het belang van de twee Nederlandse vrouwen die woensdagochtend in Zuid-Afrika werden opgepakt.

Bavaria betaalde een borgsom van tweeduizend euro om het tweetal voorlopig vrij te krijgen. Komende dinsdag moeten de vrouwen voor de rechter verschijnen vanwege 'ongeoorloofde commerciële activiteiten' in het stadion tijdens de wedstrijd Nederland tegen Denemarken. De openbare aanklager van het gerechtshof aan de Foxstreet in Johannesburg acht bewezen dat de Nederlandse brouwer de verblijf- en reiskosten van de twee Nederlandse vrouwen heeft betaald. Daarom werden alleen zij aangehouden.

Cookie instellingen