Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Kleine hoeveelheid alcohol goed voor immuunsysteem

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Beetje alcohol goed voor immuunsysteem

06 januari 2014 om 15:54

Vanavond een lekker biertje bij het eten? Doen! Onderzoekers van de Oregon Health & Science University in de VS hebben aangetoond dat het nuttigen van kleine hoeveelheden alcohol goed is voor het immuunsysteem. En dat kunnen we wel gebruiken in de winter.

Beetje alcohol goed voor immuunsysteem

Drinkbak met alcohol

In het laboratorium hebben de onderzoekers een groep apen ingeënt tegen de pokken. Daarna werden de apen over twee hokken verdeeld. In het ene hok was een drinkbak met gewoon drinkwater neergezet en in het andere hok stonden twee drinkbakken: één met gewoon drinkwater en één met een mengsel van 4% alcohol. De apen hadden allemaal toegang tot hetzelfde verse voedsel.

Lees ook

Uitkomst onderzoek: wat is het beste voor je immuunsysteem?

De apen werden voor een periode van zeven maanden in de hokken gehouden. Sommige apen waren wat hebberig en dronken veel uit de bak met het alcoholmengsel. Andere apen namen heel beschaafd af en toe een slokje. De apen in het andere hok dronken uiteraard alleen water.

Na de zeven maanden werden ze allemaal nogmaals ingeënt tegen de pokken en daarna namen de onderzoekers wat bloed af om te bekijken welke apen de meeste antistoffen hadden aangemaakt. Ze zagen dat de apen die af en toe een slok hadden genomen het beste waren beschermd tegen de pokken, gevolgd door de apen die alleen water hadden gedronken. De apen die gulzig van de alcohol hadden gedronken hadden het slechtste immuunsysteem.

De onderzoekers zijn nu bezig om erachter te komen waarom een matige alcoholinname leidt tot een beter immuunsysteem. Tot die tijd nemen wij elke avond een lekker biertje!

Cookie instellingen