Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Belgische amateurs brouweren het lekkerste bier ter wereld

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Belgische amateurs brouweren lekkerste bier ter wereld

10 februari 2008 om 18:55

Dat iedereen bier kan maken blijkt wel uit het feit dat twee amateurs uit Belgie het lekkerste bier ter wereld hebben gemaakt.

amateurs

Lees ook

De makers van de toonaangevende website ratebeer.com testen geregeld diverse biertjes. De score voor een biertje wordt op de site gepubliceerd en niet Grolsch of Heineken scoren goed, maar juist hele andere biertjes!

Twee Belgen (een autoverkoper en een legercommandant) kregen de meeste punten voor hun zelfgemaakte bier. De amateurs maken in hun vrije tijd biersoorten die zij zelf het lekkerste vinden. Hun lekkerste bier heet Pannepot en is een doorslaand succes. Pannepot is een uitzonderlijk bruin bier met een romige ivoorkleurige kraag. Hij heeft een zacht complex aroma met nuances van speculoos, rijpe banaan, koffie, geconfijt fruit en Aziatische specerijen. De smaak heeft iets zoets en is vrij complex. Dit bier heeft een ronde afdronk en laat een schitterende waaier van zoete, fruitige en gebrande smaaktoetsen na.

Inmiddels wordt er 268 hectoliter per jaar gebrouwen. Maar dit is niet genoeg om aan de vraag te voldoen en pas in mei komt er weer een nieuwe voorraad Pannepot.

Het beste Nederlandse bier staat trouwens pas op de 88e plaats. Het is brouwerij De Molen uit Bodegraven. Het bier Rasputin van deze brouwer werd verkozen tot lekkerste Nederlandse biertje.

Zelf bier brouwen is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk en duur. Met de biermachine kun je bier brouwen en het bier ook direct weer tappen.

Cookie instellingen