Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Belgische Geuze wint internationale topaward

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Belgische Geuze wint internationale topaward

27 mei 2013 om 11:06

Oude Geuze van brouwerij Oud Beersel heeft de belangrijkste prijs gewonnen van de 21ste editie van de Australian International Beer Awards. De Geuze nam het op tegen 1.490 bieren van 277 brouwerijen uit 35 verschillende landen.

Oud Beersel Oude Geuze
Oude geuze Oud Beersel

Champion International Beer Award

De Belgische brouwerij Oud Beersel heeft in Australië de belangrijkste prijs van de Australian International Beer Awards gewonnen, 'Champion International Beer'.

Oud Beersel ging er niet alleen met de hoofdprijs vandoor, ook in de categorieën 'Lambic' en 'Best Belgian & French Style Ale' viel het bier in de prijzen, meldt de Vlaams-Brabantse brouwerij. 

Lees ook

Succesvol 

Het is niet de eerste keer dat de Belgische Oude Geuze succesvol is. De afgelopen jaren viel het bier, en andere bieren van Oud Beersel, tijdens bierwedstrijden al meerdere keren in de prijzen. Zo is In 2007 Oud Geuze door magazine Beers of the World uitgeroepen tot 'The World Best Geuze'. Wel is het de eerste keer dat de brouwerij een internationale topaward wint. 

Investeert in het brouwproces

De brouwerij heeft de laatste jaren flink geïnvesteerd in de kwaliteit van het brouwproces. De bieren die momenteel in de brouwerij worden gebrouwen zijn: Oude Lambiek, Oude Geus, Oude Kriek, Bersalis Tripel, Bersalis Kadet en Framboise Oud Beersel.