Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Belgische KEREL bieren naar Nederland

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Belgische KEREL bieren naar Nederland

14 oktober 2021 om 15:17

De Belgische brouwerij VBDCK komt met KEREL bier naar Nederland. KEREL is een oud streekbier dat sinds 2015 nieuw leven is ingeblazen door familie De Cock.

KEREL bieren van VBDCK
Brouwen bij de VBDCK brouwerij
Charlotte en Jozef de Cock

KEREL bieren

KEREL is een oud streekbier uit het Vlaamse Tielrode wat sinds 1867 werd gebrouwen door de familie Verbeeck-Back. De brouwerij sloot zijn deuren in 1966 en alle originele bieren gingen verloren. Toch was het één oud flesje KEREL, dat nog onder een berg puin verscholen lag, dat dit nieuwe brouwersverhaal vorm gaf toen de familie De Cock in 2015 de oude brouwerij kocht en het gist-DNA liet analyseren. Onder het motto 'untouched by monks' is er inmiddels een reeks eigenzinnige bieren waarvan de KEREL Saison, India Pale Ale en Grapefruit IPA verkrijgbaar zijn bij Albert Heijn.

Bier voor vrije geesten

KEREL bieren: De term kerel betekent letterlijk: vrij man, geen lijfeigene of horige. De vrijheid om het anders te doen en zelf een vernieuwende biertraditie uit te bouwen zie je terug bij deze brouwersfamilie. VBDCK vaart een eigen koers in het klassieke Belgische bierlandschap.

Met aandacht voor authenticiteit, maar weg van starre, bestofte biertradities. "We willen een nieuw verhaal schrijven met respect voor de biertraditie die de generaties hier voor ons hebben gevestigd. Een toekomst met vernieuwende, hippe, eigenzinnige, verrassende bieren en ver weg van de typische bieren.” zeggen Charlotte de Cock en haar broer Jozef.

Lees ook

Eigenzinnig bier uit België

KEREL Saison: 5,5% alc, blond, een echte dorstlesser en doordrinker, lichtbitter en heel fris. Voor KEREL Saison zijn verschillende hopsoorten en granen gebruikt die het bier een fruitig en droog karakter geven met een mild zuurtje. Kan bij pittige gerechten, maar ook bij een goede spaghetti bolognese.

KEREL Grapefruit IPA: 5% alc, donkerblond, het gebruik van echte grapefruitschil geeft de citrussmaak uit het bier weer, heel fris en nog intensere smaak door de toevoeging van echt fruit. Ideaal als aperitief, met milde kazen en zoute hapjes.

KEREL India Pale Ale: 4,5% alc, donkerblond, heel hoppig en bitter met bloemig aroma. De hop geeft een stevige, frisse, fruitige bitterheid. Het lichte zoetje van de bleke mout geeft een fijne, broodachtige balans. Een IPA zet je smaakpapillen open waardoor deze bij veel maaltijden lekker is, bijvoorbeeld met vergeten groenten uit de oven of witlof met ham en kaas.

KEREL bieren

Over VBDCK

De brouwerij is altijd een familiebedrijf geweest; geen monniken en geen grote brouwerijen komen ertussen. Het begon met Verbeeck - Back, eind 19de eeuw en is sinds 2015 in handen van de familie De Cock. De brouwerij is overgegaan van vader op zoon en nu staat dochter Charlotte aan het roer en zoon Jozef is meester-brouwer. Naast 9 bijzondere bieren in het vaste assortiment brouwen ze ieder jaar ook twee limited edition seizoensbieren.

Cookie instellingen