Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Berging Brouwerij steunt rolstoeltennisser met speciaalbier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Berging Brouwerij steunt rolstoeltennisser met speciaalbier

08 januari 2020 om 15:48

Berging Brouwerij helpt rolstoeltennisser Melvin Smid om zijn droom te realiseren. Melvin wil deelnemen aan de Paralympics 2024 in Parijs en de brouwerij heeft een speciaalbier op de markt gebracht om hem te steunen. 

Speciaalbier voor rolstoeltennisser uit Purmerend
Berging Brouwerij logo
Berging Brouwerij

Rolstoeltennisser Melvin Smid

Melvin Smid is een 42 jarige man die in een rolstoel zit. Hij is in een rolstoel gekomen toen hij 16 jaar oud was door een ruggenmergziekte. Voordat Melvin in een rolstoel deze ziekte kreeg was hij een actieve man die ijshockey speelde op hoog niveau. Toen hij in een rolstoel kwam is hij in aanraking gekomen met Sledgehockey en dat heeft hij 14 jaar gedaan in het Nederlandse Sledgehockeyteam als goalie.

In 2016 heeft Melvin een maagverkleining ondergaan en hij viel hierdoor ruim 70 kilo af. Mede daardoor wou Melvin weer gaan sporten en kwam via een clinic rolstoeltennis in Purmerend in contact met rolstoeltennisser Ronald Vink en trainer Joost Franke. Al direct bleek dat hij aanleg had en werd daarom lid van T.V. Neckslag. In april 2018 speelde Melvin zijn allereerste rolstoeltennistoernooi en in oktober 2018 zijn eerste internationale rolstoeltennis toernooi in Frankrijk. In de tussentijd ontstond de ambitie om vol voor de paralympische spelen in 2024 te gaan die in Parijs worden gehouden. In de komende jaren gaat hij nog vele toernooien spelen en gaat hij vol voor zijn droom.

Melvin’s Dream Saison

Melvin's Dream Saison van de Berging BrouwerijAangezien Melvin een sporter is hebben we een bier ontwikkeld dat relatief laag in de calorieën is. Door de vergistingseigenschappen van het Saison gist blijft er een minimum aan suikers over in het bier. Melvin's Dream is een fris, licht, droog en bruisend bier dat op is voordat je het doorhebt. Door dit bier draag je bij aan de droom van Melvin, dus drink sociaal…

Lees ook

Op 23 januari lanceren Berging Brouwerij en Melvin dit bier samen bij Aad de Wolf op de koemarkt in Purmerend. Een biertje zal €2,50 kosten en de volledige opbrengst zal Berging Brouwerij doneren aan de Melvin Smid Foundation. Dus kom donderdag 23 januari vanaf 19:00 uur langs om te proosten op een sportief en succesvol 2020.

Berging Brouwerij

Berging Brouwerij brouwt sinds 2016 zijn eigen bieren in de brouwerij gevestigd in Purmerend. Naast de bekende B-serie die bij diverse supermarktketens terug te vinden is, brouwt Berging Brouwerij in samenwerking met diverse partijen op maat gebrouwen bier. Deze samenwerkingen komen tot stand door passie voor ambacht en bijzondere verbindingen tussen mensen en bedrijven. Dit maakt Berging Brouwerij de partner om duurzame samenwerkingen mee aan te gaan.

'Melvin's Dream zien we als een maatschappelijk project', zegt Sjors Last van Berging Brouwerij. 'Een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij en dat terwijl je een lekker speciaal biertje drinkt. Eigenlijk mag je deze niet laten staan. Ons doel is om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met Melvin zijn droom. Een deel van de opbrengsten van het speciaalbier zal ten gunst van Melvin zijn Foundation komen.'