Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Berging Brouwerij

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Berging Brouwerij

Berging Brouwerij is gevestigd in Purmerend in Nederland. Deze brouwerij heeft 8 bieren in het assortiment.

Berging Brouwerij
Spinoza Weizen van Berging Brouwerij
Berging LNTB

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Berging Brouwerij


Voeg nu een bier toe van Berging Brouwerij!
 • Berging B1 Weizen - Weizen - 5,6%

  Het B1 Weizenbier van Brouwerij Berging heeft een aroma van onder andere koriander, kruidnagel, banaan en citrus en heeft een zoetige, flink kruidige en peperig gehopte smaak.

 • Berging B2 Blond - Blond - 7,2%

  Het B2 blond bier van Brouwerij Berging heeft een lichte, niet overheersende smaak van de vanille die wordt toegevoegd tijdens het brouwen.

 • Berging B3 Tripel - Tripel - 7,9%

  De tripel heeft verschillende smaak lagen waardoor je steeds verrast wordt als je een slok neemt. Dit komt onder andere door de kruidenmix waardoor er een bijzondere mix onstaat.

 • Berging B4 Saison - Saison - 5,5%

  Deze B4 Saison van Brouwerij Berging heeft een droge, licht pittige smaak met bloemige en fruitige tinten.

 • Berging B5 IPA - India Pale Ale - 5,5%

  Deze B5 IPA van Brouwerij Berging heeft een fruitig en bloemig aroma met mout, en karamel. De smaak van deze IPA is redelijk zoet, licht tropisch maar aardig moutig.

 • Berging LNTB - Lentebok - 5,2%

  Het bier heeft een lichte en blonde kleur. Met een fruitig aroma en zachte frisse smaak past deze lentebok goed bij lichte salades door zijn licht bittere afdronk. 

 • SPINOZA DubbelBock - Bock - 7,6%

  De smaak en geur van Spinoza Dubbelbock is fruitig met een zoetje van karamel. Het biertje heeft een mooi warm karakter en is perfect voor in de koude dagen. Lekker bij: Stoofpotten, wild, rode kool met hachee, maar probeer zeker ook de klassieke stamppotten eens met deze SPINOZA DubbelBock

 • SPINOZA Weizen - Weizen - 5,6%

  De SPINOZA Weizen is op traditionele wijze gebrouwen met Pils en Tarwe mout. Daarnaast is deze ongefilterde hefe-weizen smaakvol en fris met een romige afdronk en klassieke banaanaccenten.

Toon meer merken

Toon minder merken

Achtergrond informatie

De Berging brouwerij is ontstaan op 30 december 2006 en hiermee de start van een geschiedenis in bieren. De naam Berging komt voort uit het idee om bij 1 van de brouwers de Berging van zijn appartement om te bouwen tot brouwzaal. Na uitvoerig passen en meten kwamen ze toch tot de conclusie dat de aanvoer van water wel een probleem zou worden. Hierdoor zijn zij uitgeweken naar de keuken!

Ze, Volmer verbeek, Renko Hesseling en Sjoers Last, zijn begonnen met het brouwen van bier in een installatie voor maximaal 20 liter per brouwsel. Hier hebben ze dan ook met plezier de eerste 6 jaar mee gebrouwen. Onder familie en vrienden was de vraag altijd groter dan het aanbod.

Door een verandering in de samenstelling van de brouwers zijn zij uiteindelijk toch terecht gekomen in een oude Berging in het centrum van Purmerend. Midden 2012 kwam er vanuit het niets een prachtige installatie op ons pad om 200 liter mee te brouwen. Gezien de omvang van de installatie was het niet meer mogelijk om deze in de huidige Berging te handhaven. De 200 liter zorgde er ook meteen voor dat het meer dan een hobby zou gaan worden.

Na goed overleg hebben de brouwers besloten om de uitdaging aan te gaan en de installatie aan te schaffen. Op bedrijventerrein De Baanstee Oost in Purmerend is een pand gevonden en reeds Berging Brouwerij gevestigd. De brouwerij werd dan ook officieel opgericht op 1 januari 2013. Dit maakt het tot een van de allerkleinste brouwerijen van Nederland (die daadwerkelijk met eigen ketels brouwt).

Berging Brouwerij in het nieuws

 • Huisbier van het Jaar 2018

  Entree Huisbier van het Jaar 2018 bekend

  Thuysfluiter (licht) van café Thuys en Smoke House Eagle (zwaar) van Franks Smoke House (beiden gevestigd in Amsterdam) zijn door de jury verkozen tot Entree Huisbier van het Jaar 2018.

 • Beste Bockbier van NL

  D'n Ossebock: beste bockbier van Nederland

  Het bockbier D’n Ossebock van de Muifelbrouwerij uit Berghem is uitgeroepen tot beste bockbier van Nederland.

  Dat werd bekendgemaakt op het grootste en oudste bierfestival van Nederland, het PINT bockbierfestival in de Beurs van Berlage in Amsterdam.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties

Bier, bier en nog eens bier!