Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Berging Brouwerij | Bierbrouwerij in Purmerend

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Berging Brouwerij

Berging Brouwerij is een bierbrouwerij uit Purmerend (Nederland) die is opgericht in 2013. Deze brouwerij heeft 11 bieren in het assortiment.

Berging Brouwerij
Spinoza Weizen van Berging Brouwerij
Berging B4 Saison logo

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Berging Brouwerij

Berging Brouwerij heeft 11 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Berging Brouwerij!
 • SPINOZA Weizen - Weizen - 5,6%

  De SPINOZA Weizen is op traditionele wijze gebrouwen met Pils en Tarwe mout. Daarnaast is deze ongefilterde hefe-weizen smaakvol en fris met een romige afdronk en klassieke banaanaccenten.

 • Berging B1 Weizen - Weizen - 5,6%

  Het B1 Weizenbier van Brouwerij Berging heeft een aroma van onder andere koriander, kruidnagel, banaan en citrus en heeft een zoetige, flink kruidige en peperig gehopte smaak.

 • Berging B4 Saison - Saison - 5,5%

  Deze B4 Saison van Brouwerij Berging heeft een droge, licht pittige smaak met bloemige en fruitige tinten.

 • Berging B2 Blond - Blond - 7,2%

  Het B2 blond bier van Brouwerij Berging heeft een lichte, niet overheersende smaak van de vanille die wordt toegevoegd tijdens het brouwen.

 • Berging LNTB - Bock - 5,2%

  Het bier heeft een lichte en blonde kleur. Met een fruitig aroma en zachte frisse smaak past deze lentebok goed bij lichte salades door zijn licht bittere afdronk. 

 • SPINOZA DubbelBock - Bock - 7,6%

  De smaak en geur van Spinoza Dubbelbock is fruitig met een zoetje van karamel. Het biertje heeft een mooi warm karakter en is perfect voor in de koude dagen. Lekker bij: Stoofpotten, wild, rode kool met hachee, maar probeer zeker ook de klassieke stamppotten eens met deze SPINOZA DubbelBock

 • Melvin's Dream Saison - Saison - 5,8%

  Melvin's Dream is een bier met relatief laag weinig calorieën. Door de vergistingseigenschappen van het Saison gist blijft er een minimum aan suikers over in het bier. Dus een fris, licht, droog en bruisend bier dat op is voordat je er erg in hebt.

 • P75 bevrijdingsbier - Pale Ale - 4,5%

  Berging Brouwerij heeft de Orange Pale Ale P75 gebrouwen om 75 jaar vrijheid van Nederland te vieren. Het bier is oranje en bevat 4,5% alcohol, dat refereert aan het jaar 1945 en 4 & 5 mei. Met smaken van sinaasappel viert dit prachtige bier de vrijheid! 

  Achtergrond informatie

  De Berging brouwerij is ontstaan op 30 december 2006 en hiermee de start van een geschiedenis in bieren. De naam Berging komt voort uit het idee om bij 1 van de brouwers de Berging van zijn appartement om te bouwen tot brouwzaal. Na uitvoerig passen en meten kwamen ze toch tot de conclusie dat de aanvoer van water wel een probleem zou worden. Hierdoor zijn zij uitgeweken naar de keuken!

  Ze, Volmer verbeek, Renko Hesseling en Sjoers Last, zijn begonnen met het brouwen van bier in een installatie voor maximaal 20 liter per brouwsel. Hier hebben ze dan ook met plezier de eerste 6 jaar mee gebrouwen. Onder familie en vrienden was de vraag altijd groter dan het aanbod.

  Door een verandering in de samenstelling van de brouwers zijn zij uiteindelijk toch terecht gekomen in een oude Berging in het centrum van Purmerend. Midden 2012 kwam er vanuit het niets een prachtige installatie op ons pad om 200 liter mee te brouwen. Gezien de omvang van de installatie was het niet meer mogelijk om deze in de huidige Berging te handhaven. De 200 liter zorgde er ook meteen voor dat het meer dan een hobby zou gaan worden.

  Lees ook

  Brouwerij officieel opgericht in 2013

  Na goed overleg hebben de brouwers besloten om de uitdaging aan te gaan en de installatie aan te schaffen. Op bedrijventerrein De Baanstee Oost in Purmerend is een pand gevonden en reeds Berging Brouwerij gevestigd. De brouwerij werd dan ook officieel opgericht op 1 januari 2013. Dit maakt het tot een van de allerkleinste brouwerijen van Nederland (die daadwerkelijk met eigen ketels brouwt).

  Berging Brouwerij in het nieuws

  • Peace75 bier

   Bevrijdingsbier P75 gebrouwen door Berging Brouwerij

   P75 oftewel Peace75 is gebrouwen door Berging Brouwerij als viering van 75 jaar Nederlandse vrijheid. Proost met het bevrijdingsbier op de vrijheid!

  • 1.5 meter

   Anderhalve Meter Bierproeverij

   Berging Brouwerij uit Purmerend introduceert: Anderhalve Meter Bierproeverij! Houd je aan de regels, houd anderhalve meter afstand! Ook tijdens een bierproeverij met lokale bieren.

  • Berging Brouwerij

   Stadsbier Purmerend in de maak

   Afgelopen zaterdag 29 februari hebben Berging brouwerij en SNAB bierbrouwers een testbatch gebrouwen om een stadsbier te ontwikkelen. Een bier dat naar Purmerend smaakt.