Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Berlijns biermerk BRLO vanaf nu volop verkrijgbaar

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Berlijns biermerk BRLO vanaf nu volop verkrijgbaar

28 september 2022 om 15:47

BRLO, het hippe biermerk uit Berlijn, is vanaf nu volop verkrijgbaar in Nederland. De lancering van het Duitse bier in Nederland vond vorige week plaats in Amsterdam.

BRLO bier
Marcus Thieme en Katharina Kurz over BRLO
BRLO bier tappen

BRLO lancering

Op dinsdag 20 september organiseerden Bier&cO en  BRLO - het hippe biermerk uit Berlijn - een lanceringsevenement op de Amsterdamse NDSM-werf. Meer dan 100 zakenpartners, bareigenaren en liefhebbers van ambachtelijk bier uit de Nederlandse bierwereld brachten een onderhoudende avond met BRLO door, leerden over de wereld van BRLO tijdens een merkpresentatie door mede-oprichter en CEO Katharina Kurz in het NDSM Theater, proefden een selectie van 13 verschillende BRLO-bieren en wisselden veelbelovende ideeën uit tijdens een flying dinner in restaurant IJver later op de avond.

Bieren

BRLO Blurry Vision blikje en glas BRLO liet de gasten kennismaken met unieke BRLO-bieren zoals Lederhoppen, een seizoensgebonden Festbier dat het Beierse Oktoberfest viert, Blurry Vision, een fruitige New England IPA, en Berlin Jam 2.0, een Berliner Weisse gebrouwen met aardbeien. Hiernaast werden uiteraard ook BRLO’s kernbieren BRLO West Coast IPA, German IPA, Happy Pils, Helles, Porter en meer geschonken.

Lees ook

BRLO in Nederland

Begin 2021 werden de eerste BRLO-bieren al door Bier&cO geïmporteerd en er volgen er nog veel meer. Nederland is een van de snelst groeiende exportmarkten voor BRLO en nu al de tweede grootste afnemer qua volume. De focus ligt hier vooral op blikken en vaten, die allemaal in de eigen brouwerijen in Berlijn worden gebrouwen en afgevuld.

Marcus Thieme, COO BRLO en gastheer van het lanceringsevenement: "We zijn verheugd om onze succesvolle reis in Nederland voort te zetten samen met onze geweldige partner Bier&cO die een bewezen staat van dienst heeft in het lanceren en opbouwen van internationale merken in dit fantastische land van bierliefhebbers."

Rick Kempen, Bierambassadeur van Bier&cO: “Duitsland geldt als een van de vier klassieke bierlanden in Europa, maar is een overwegend conservatieve markt. Juist dan is het geweldig een Duits craft biermerk te zien ontstaan dat de klassieke Duitse brouwkunst en het fanatisme als het om kwaliteit gaat, te zien verenigen met moderne bierstijlen. Bovendien staat BRLO voor een inclusieve en open levenshouding, iets wat bij Bier&cO ook een kernwaarde is. Wij zijn er dus trots op om na de vertraging vanwege Covid nu vol gas te kunnen met het hipste Duitse craft bier uit de hipste Duitse stad!”

Twee bieren van BRLO uit blik

Cookie instellingen