World Beer Awards Final Results

Beste bieren ter wereld 2018

De definitieve uitslag van de World Beer Awards is bekendgemaakt. In augustus werden bieren als Country Winner en Style Winner uitgeroepen. Nu is er binnen elke biercategorie één winnaar gekozen.

19 september 2018 om 14:11


2300 bieren

Er werden dit jaar 2300 bieren uit meer dan 50 verschillende landen ingestuurd voor de World Beer Awards. Er werden drie proefrondes gehouden:

World Beer Awards 2018- Ronde 1: alle inzendingen werden beoordeeld en binnen een bierstijl werden de beste inzendingen per land gekozen (Country Winners). deze country winners gingen door naar de volgende proefronde. 

- Ronde 2: Alle Country Winners binnen een bierstijl nemen het tegen elkaar op en de beste werd uitgeroepen tot Style Winner. Bekijk het artikel over de Nederlandse Country Winners en Style Winners uit augustus 2018.

- Ronde 3: Alle Style Winners nemen het binnen dezelfde biercategorie tegen elkaar op en hier wordt bepaald welk bier het beste ter wereld is binnen de overkoepelend biercategorie

Winnaars World Beer Awards 2018

De laatste ronde van de World Beer Awards 2018 werd gehouden in Londen. Honderd internationale brouwers, bier experts en journalisten mochten stemmen om de 's werelds beste bieren 2018 te kiezen. 

Er zijn nu wereldwijde winnaars bekendgemaakt op basis van smaak in negen verschillende categorieën: Dark Beer, Flavoured Beer, IPA, Lager, Pale Beer, Sour Beer, Specialty Beer, Stout & Porter en Wheat Beer. 

Biercategorie Bier
Dark Beer Collesi, Rossa
Flavoured Beer Sons of Liberty, Bourbon BA Uprising Stout
IPA Hobgoblin IPA
Lager Schwarzbräu, Schweden Pils
Pale Beer   Unibroue, 25e Blonde de l'Enfer
Sour Beer  Rodenbach Vintage
Specialty Beer  Rügener Insel-Brauerei, Quadriga
Stout & Porter Bogota Beer, Macondo Coffee Stout
Wheat Beer Maisel's Weisse, Original

Winnaars World Beer Awards 2018

Jopen

Jopen was de enige Nederlandse brouwerij die kans maakte om met een bier het beste bevonden te worden binnen een biercategorie. Zij werden met Life's a Beach verkozen tot beste Session IPA ter wereld (Style Winner), maar moesten in de overkoepelende categorie IPA het bier Hobgoblin uit Engeland voor zich dulden.  

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Reclame van Grolsch Lentebok

Wim vertelt over Grolsch Frisse Lentebok
In deze reclame van Grolsch vertelt brouwer Wim Vermeulen over de frisse Grolsch Lentebok. Het is een Lentebok met een licht hoppige en zachte smaak.

Meer reclames van Grolsch Lentebok

Laatste reacties