Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Beste Zomerbier van Zuid-Holland | Blonde d'été

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Beste Zomerbier van Zuid-Holland

22 juni 2016 om 10:37

De brouwer van Crooked Spider uit Wassenaar heeft afgelopen zaterdag in Hillegom de eerste prijs gewonnen met een nieuw zomerbier. “Blonde d’été” is een zomers blond bier van 4,7%, gebrouwen met Franse Aramis hop, koriander en citroengras.

Bier en BBQ Festival Hillegom 2016
Crooked Spider header image brouwerij
Blonde d'ete van Crooked Spider

Ook vorig jaar viel dezelfde eer Crooked Spider ten deel, toen met het bier California Gold.

Midzomer Bier en BBQ festival

Tijdens het regenachtige Midzomer Bier en BBQ festival bij brouwerij Klein Duimpje konden de ongeveer 1500 bezoekers kiezen welke zomerbier van de tien aanwezige Zuid-Hollandse brouwers het beste was.

Nadat de Keytone Cops nummers van o.a. Queen en The Beatles ten gehore hadden gebracht, werd de jonge brouwer van Crooked Spider op het podium geroepen. Tegen eigen verwachting in werd ook dit jaar het bier van deze 24-jarige student tot beste zomerbier gekroond.

Lees ook

Niels Beekhuizen van Crooked Spider met Katie

Blonde d'été drinken

De brouwerij heeft slechts een capaciteit van 250 liter per batch, dus de “Blonde d’été” is alweer bijna op. De winnaar van dit jaar zal in ieder geval zaterdag 25 juni nog te proeven zijn op het Leids Bierfestival tijdens de Lakenfeesten.

Volgend jaar is het bier wederom te drinken tijdens het Midzomer Bier en BBQ festival. Het winnende bier wordt namelijk door de BBQ teams gebruikt in de gerechten. Dit jaar vond de vakjury het gerecht van Rokende Règâhs het beste bij “California Gold” passen.